zaterdag 11 januari 2020

Sanredenloop

Jistrum, gemeente Tytsjerksteradiel (FR)

5 km - 11 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Let op: Het loopevenement Sanredenloop is inmiddels verlopen.

De Sānredenloop, oftewel "De Zandpadenloop" is een run welke de tweede zaterdag van het jaar wordt georganiseerd door V.V. Jistrum. Het is een unieke loop door de Friese Wouden waarbij een aanzienlijk deel van de route over onverharde zandpaden gaat.

De start is vanaf de voetbalvelden nabij de 13e-eeuwse romaanse kerk en de route gaat al snel van een verharde weg naar zandpaden die het coulisselandschap op onnavolgbare wijze doorkruisen. Het landschap veranderd snel van door boomwallen met oude eiken omarmende weilanden naar weidse vergezichten. Vanaf de zandpaden duikt de route via een smalle asfaltweg langs een oude opvaart de polder in. Via een wandelpad vervolgd de route zich via het zwemmersplek aan het Bergumermeer langs het Prinses Margrietkanaal naar Schuilenbrug. Na het passeren van enkele Pittoreske huisjes gaat de route via een zandpad de zandgronden weer op, terug naar de start en finish locatie.

De loop heeft een kleinschalig en warm karakter en wordt ook afgesloten met hete kop snert in de voetbalkantine waar ook de uitslag van de snelste deelnemers bekend wordt gemaakt. De korte route is gaat alleen over de zandpaden, en slaat de polder over. Veel ouders die met hun kroost lopen, kiezen ervoor om de eerste 5 km. samen met de jongste deelnemers te lopen, waarna ze bij de splitsing tussen tussen de routes de 11 km. route volgen. Een geweldige ouder-kind combi.

Belangrijke info:

De route is over openbare wegen, welke niet zijn afgesloten voor het verkeer;
Weersomstandigheden kunnen de paden sterkt beļnvloeden en maken de tocht een stuk uitdagender! Pas je schoeisel hierop aan;
Er is een route van 5 km. en een route van 11 km.
Behalve een tijdsregistratie kun je er ook voor kiezen om de route te wandelen.
Alle groepen starten tegelijk.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Sanredenloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Sanredenloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.