zondag 26 mei 2019

Knoalstermarathon

Stadskanaal (GR)

halve marathon - marathon
Meld de volgende editie van deze loop aan!


Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!

Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Knoalstermarathon is inmiddels verlopen.

De Knoalster marathon 2019 op 26 mei!

Voor de 3de keer wordt in de regio Kanaalstreek/Westerwolde de Knoalster Marathon georganiseerd.

Omdat de twee vorige edities met enthousiasme werden ontvangen, heeft het organisatie comité zich ten doel gesteld om de derde editie weer tot een succes te maken.

Een marathon in Stadskanaal, dat hoor je niet vaak! Dit is dan ook een speciale marathon, waar plezier en ontspanning voorop staan. Geen wedstrijdelement , maar met elkaar fietsend/hardlopend of wandelend de mooie omgeving van de Kanaalstreek en Westerwolde verkennen en beleven.

De bedoeling is dat teams van 2 personen met elkaar ,afwisselend fietsend en hardlopend ,de afstand van 21 of 42 km gaan bedwingen. Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om de 21 km wandelend af te leggen. Onderweg zijn er diverse posten ingericht waar men getrakteerd wordt op lekkernijen uit de streek en is het mogelijk om een bedrijf van binnen en buiten te bekijken. Zo is het een vast gegeven dat de route door een wagon van de STAR loopt en ook kan er door een boerderij gelopen worden. Omdat het een verrassing moet blijven waar de route(s) precies langs gaan, zal er nu niet verder verteld worden wat het organisatie comité in petto heeft. De route komt op een later moment op de website te staan, zodat toeschouwers ook hun plekje kunnen vinden bij één van de posten.

Feit is dat het een prachtige mogelijkheid is om de mooie omgeving van de Kanaalstreek en Westerwolde te ontdekken, op een ontspannen, gezellige manier.

De Knoalster marathon wordt georganiseerd als onderdeel van de Runners Stadskanaal, een club die weet hoe leuk het is om op een ontspannen manier te bewegen en hoe mooi onze regio is. Neem eens een kijkje op de website www.knoalstermarathon.nl en geef je nu op, dan heb je nog genoeg tijd om je voor te bereiden.

Tot ziens op 26 mei 2019!!!

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Knoalstermarathon.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Knoalstermarathon zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.