zondag 26 mei 2019

OHG loop - 5e editie

Amsterdam (NH)

1 km - 3 km - 5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Meld de volgende editie van deze loop aan!


Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!

Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement OHG loop - 5e editie is inmiddels verlopen.

OHG Loop viert zijn 5 Jarig bestaan!!!

Waar bestaat de loop uit?
Traditie getrouw bestaat de loop uit een kinderloop van 1 en 3 kilometer en een volwasseneloop van 5 en 10 kilometer. Het parcours van de loop voert over de prachtige eilanden van het Oostelijk Havengebied.

Het hart van de OHG Loop is het Hildo Kropplein in de Architectenbuurt, waar de start en finish van alle afstanden plaatsvindt. Hier vinden jaarlijks ook alle extra activiteiten plaats zoals: springkussen, spelletjes voor kinderen, tombola, prijsuitreiking en meer).

En dit jaar mogelijk met een paar extra verrassingen :). Hier later meer over!

Hoe het begon …..

Het idee voor de loop ontstond tijden een donkere en regenachtige dag in november 2014 op een plek waar alle goede ideeën ontstaan, namelijk aan de eettafel (van de Buurtcooperatie OHG). We zochten naar iets dat op een sportieve wijze de buurt kon verbinden en waar alle buurtbewoners (jong/ oud/rolstoelers) aan mee zouden kunnen doen. Zodoende werd het idee voor de eerste OHG Loop geboren.

Deze eerste editie was zo een groot succes dat daar wel een vervolg aan gegeven moest worden en op deze manier is de traditie ontstaan om op de laatste zondag van mei de hardloopschoenen uit de kast te trekken.

Toen we 5 jaar geleden voor het eerst bijeenkwamen hadden we nooit verwacht dat de loop tot zoiets moois zou uitgroeien. Door Eric van der Burg zijn we zelfs uitgeroepen tot de leukste loop van Amsterdam!!!

Enkele reacties van vorig jaar:

- Wow, wat een leuk loopje! Ik zou er bijna voor van de Dapperbuurt naar de Eilanden verhuizen! Kan niet wachten op de chiptijd en de foto’s. Volgend jaar weer! -

– We wonen net in de buurt en hebben meegedaan. Wat een leuke loop en wat goed georganiseerd! En die muziek was geweldig! –

– Dank aan de kinderen langs het parcours die je graag de volle lading gaven met hun waterpistolen. Erg welkom met deze hitte! –

– Mijn complimenten voor de organisatie. Met het warme weer was het heel fijn dat er fruit en water werd uitgedeeld. –

Ons 5 jarig jubileum is een mooi moment om stil te staan bij wat we samen hebben opgebouwd in de afgelopen jaren! Wij zouden het daarom heel erg leuk vinden als we dit samen met jou kunnen vieren :)

Tot de laatste zondag van mei !

De OHG Loop komt ieder jaar tot stand met medewerking van actieve lokale ondernemers zoals het Winkelcentrum Brazilië en Leefstijl Fysiotherapie & Training en door de vele actieve en betrokken buurtbewoners (Bijna 40 bewoners!) die OHG loop mogelijk maken en van elke editie weer een groter feest maken.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement OHG loop - 5e editie.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement OHG loop - 5e editie zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.