maandag 21 januari 2019

MIND Blue Monday Run - Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan, gemeente Zaanstad (NH)

3 km - 5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Let op: Het loopevenement MIND Blue Monday Run - Koog aan de Zaan is inmiddels verlopen.

Blue Monday Run in Koog aan de Zaan met HartZinnig Coaching | Counseling | Beweging

Maandag 21 Januari | 19.30 - 21.00 | Koogerpark te Koog aan de Zaan

Ontspannen door inspannen. Op jouw eigen tempo. Leren jouw grenzen te (her)kennen en daar ook voor te staan! In het hier en nu...

Daar ben ik zelf het levende voorbeeld van! In het kort: mijn hart begon te protesteren tijdens mijn geliefde sporten. Medicijnen en een operatie mochten tot op heden niet baten. En zo begon mijn zoektocht naar balans tussen Lichaam Hoofd & Hart (geest). Ik bleek op verschillende gebieden onbewust zo nu en dan voorbij mijn grenzen te gaan. Door goed naar mijn lijf te leren luisteren, sta ik krachtig, vol energie en zelfvertrouwen. Het hardlopen of welke vorm van bewegen buiten dan ook helpt enorm bij dit proces! Runningtherapie helpt bij depressie of sombere gevoelens. Daar lopen we op de BLUE MONDAY voor!

Daarnaast helpt runningtherapie bij ook bij: verminderen van stress, het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, herstel van een burnout en terugvalpreventie, het verminderen van angstklachten of paniekaanvallen, psychosomatische klachten, beweeglijk blijven (bij oedeemklachten), fysiek en emotioneel herstel (tijdens of na chemokuur), het verminderen van overgewicht, slaapproblemen, hartaandoeningen, zwaarlijvigheid, vermoeidheidsyndroom (ME), PTSS, fibromyalgie en diabetes.

Graag neem ik jou mee om te ervaren wat bewegen op jouw tempo voor positief effect heeft op jou!

Hieronder alle informatie!

Op 21 januari 2019 is het weer Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar… De dag waarop de meeste mensenzich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, de vakanties lijken ver weg. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.Het fenomeen Blue Monday is nooit wetenschappelijk bewezen maar hoe dan ook een mooie gelegenheid om op deze dag aandacht te vragen voor depressiviteit en daaraan gerelateerde klachten.

Door te rennen of te wandelen! Dat maakt niet uit. Je hoeftgeen sport- en of loopervaring te hebben en een slechte conditie is geen probleem.

Locatie:

Het Koogerpark in Koog aan de Zaan achter het Molenmuseum.

Tijd:

19:30 - 21:00

Wat:

Met elkaar doen we een korte “run” van ongeveer 3 kilometer, met de mogelijkheid deze uit te breiden naar 5 of 6 (of meer?) kilometer.

Inbegrepen is een “Runningtherapie clinic” van 30 minuten door Petra Muller van HartZinnig Coaching | Counseling | Beweging

Hoe:

De “run” doe je op je eigen tempo, zo snel of langzaam rennen of wandelen, als jij zelf wilt.

Je loopt meerdere rondjes zodat je makkelijk kan besluiten nog een rondje eraan vast te plakken of eerder te willen stoppen.

Ontspannen door inspannen. Op jouw eigen tempo. Leren jouw grenzen te (her)kennen en daar ook voor te staan! In het hier en nu...

Waarom doe ik mee?

Als enthousiaste risk & compliance professional, coach, stresscounselor en runningtherapeut ondersteun ik graag mensen en bedrijven in hun proces op weg naar een mooie balans tussen: risico’s, dillema’s en allerlei verschillende vraagstukken. Uiteindelijk gaat het elke keer weer over de balans tussen het hoofd en het hart. Je energiemanagement en stressmanagement zijn dan in orde. Je bent dan krachtig, staat vol vertrouwen en zelfzekerheid! Mooi voor jezelf, je omgeving en ook je werkgever! Dus,…

Gooi je schoenen, pumps uit en trek je gympen aan. Schrijf je in of neem contact met me op.

Als geen ander weet ik wat beweging voor je kan betekenen. Juist wanneer je niet lekker in je vel zit, depressief bent of allerlei andere vage klachten hebt, is het belangrijk om in actie te komen. Zelfbewustwording, sociale contacten, positief denken en vooral bewegen zijn de basis van herstel. Als gecertificeerd runningtherapeut kan ik alleen maar meedoen met dit mooie initiatief: “Practise what you preach!”

Er bestaat vaak nog een taboe rondom psychische aandoeningen en helemaal rondom depressie. Daarom is het belangrijk dat we hier aandacht voor vragen. Ik merk vaak dat mensen het moeilijk vinden om over hun problemen te praten. Vaak uit angst voor reacties vanuit hun omgeving. En dat is natuurlijk zonde! Op 21 januari is het Blue Monday. Dus hoe mooi is het als jij, met je vrienden, familie of collega’s met mij, op die dag in beweging komen?

Waarom rennen?

Somberheid, angst en depressie kan ervoor zorgen dat je voor langere tijd aan de zijlijn komt te staan. Zeker als er weinig begrip is voor jouw klachten en zeker als je zelf door schaamte (te) lang rond blijft lopen met de negatieve gevoelens.

Het is vaak lastig uit te leggen, want je ziet niks aan de buitenkant en leg het maar eens uit... Ik weet één ding wel zeker, een rondje buiten hardlopen (in weer en wind) doet wonderen. Vooral als je het regelmatig blijft doen. In lastige tijden heeft het buiten bewegen mij enorm geholpen om positief in het leven te staan, ook als het wat minder gaat.

Runningtherapie

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) absoluut depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘running therapie’ of ‘wandeltherapie’.

Doneer voor ABI

Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. Dit jaar is dit initiatief Abi.

ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan.

Rixt, maker en bedenker van ABI en overwinnaar van een depressie, vertelt:

“Abi is het eindproduct van mijn afstudeerproject voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design. Met Abi richt ik me op de vrienden van iemand met een depressie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen omgaan met een depressieve vriend of vriendin, zodat de vriendschap intact blijft en dat er wederzijds begrip ontstaat. Vriendschap is belangrijk, omdat contact met vrienden en vriendinnen kan helpen bij het herstel van een depressie. Abi is het resultaat van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en psychologen.”

De app is ontworpen en klaar om ook daadwerkelijk gebouwd te worden. Met het opgehaalde geld zal deze app door MIND Blue gebouwd en gelanceerd worden.

Kom in actie en meld je aan!

Sluit je aan bij het team Koog aan de Zaan (elk team is een andere locatie). Doneer, wandel, jog of ren in het Koogerpark!

Klik op onderstaande link

https://www.doemeemetmind.nl/team/hartzinnig-coaching-counseling-beweging

Heb je vragen? Contact me!

Drs. Petra Muller RC CCP

Interim Risk & Compliance Professional | Coach & Stresscounselor & Runningtherapeut & Beweegcoach | 06-15372175 | petra@hartzinnig.nl | www.hartzinnig.nl

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement MIND Blue Monday Run - Koog aan de Zaan.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement MIND Blue Monday Run - Koog aan de Zaan zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.