maandag 21 januari 2019

MIND Blue Monday Run - Boxtel

Boxtel (NB)

5 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement MIND Blue Monday Run - Boxtel is inmiddels verlopen.

Waarom ben ik een team actie gestart?

Er bestaat vaak nog een taboe rondom psychische aandoeningen en helemaal rondom depressie. Daarom is het belangrijk dat we hier aandacht voor vragen. Ik merk vaak dat mensen het moeilijk vinden om over hun problemen te praten. Vaak uit angst voor reacties vanuit hun omgeving. En dat is natuurlijk zonde! Op 21 januari is het Bleu Monday. De meest depressieve dag van het jaar. Dus hoe mooi is het als ik, en hopelijk een hoop andere met mij, op die dag in beweging komen?

Waarom bewegen?

Als wandeltherapeut weet ik als geen ander wat beweging voor iemand kan betekenen. Juist wanneer je depressief bent is het belangrijk om in actie te komen. Activering en sociale contacten zijn de basis van herstel. En dit is dan ook wat ik mijn cliŽnten wekelijks vertel. Ik zelf als actief hardloper kan dan natuurlijk niet achterblijven: practise what you preach!

Waar gaat het geld naar toe?

Vorig jaar ging de opbrengst naar de support groeps die erop gericht zijn om mensen met een depressie de ruimte te geven om met lotgenoten te praten. Dit jaar zal het geld gaan naar ABI. ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan.

Wat kun jij doen?

Vind je het een tof initiatief dan zou het fijn zijn als je mij wilt helpen. En omdat alleen rennen ook maar zo alleen is lijkt het mij gaaf om samen met jou/jullie te rennen. Via de knop 'ik wil in dit team' kunnen we die maandag samen een leuke route rennen. En het is geen wedstrijd loop maar een sponsor loop. Het gaat dus niet om het lopen van een snelle tijd, maar samen stil staan bij depressie. Ben je nu geen hardloper, maar wil je wel een bijdrage leveren... Doneren mag natuurlijk ook altijd! Mochten er mensen intresse hebben om de route te wandelen, ook dan hoor ik het graag!

Route

De starttijd en route zal ik nog bekend maken. Dit omdat we met een klein clubje natuurlijk flexibeler zijn dan wanneer de groep groter wordt. Hou de pagina in de gaten voor meer info.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement MIND Blue Monday Run - Boxtel.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement MIND Blue Monday Run - Boxtel zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Boxtel (NB).
Meer hardloopevenementen in Boxtel (NB).