maandag 21 januari 2019

MIND Blue Monday Run - Wezep

Wezep, gemeente Oldebroek (GE)

3 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement MIND Blue Monday Run - Wezep is inmiddels verlopen.

Depressie. Je zult het maar hebben of iemand in je omgeving die eraan lijdt. Een onzichtbare ziekte die slopend is, voor betrokkene en zijn of haar omgeving.

In mijn werk als Bedrijfsmaatschappelijk Werker spreek ik bijna dagelijks mensen die hiermee te maken hebben. De ondersteuningsapp die door Mind ontwikkeld is, kan hierbij een mooie steun bieden om in gesprek te raken. Omdat iemand met een depressie is moeilijk te bereiken is, zich afsluit en terugtrekt.

Samen gaan we in Wezep weer hardlopen voor openheid bij depressie. Net als vorig jaar zijn er weer lussen die totaal een ronde van ca 10 km maakt. Dit jaar zijn er drie lussen van ongeveer 3 km. We lopen de route in 1 á 2 tempo groepen.

Waarom rennen?

Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) absoluut depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘running therapy’ of ‘wandeltherapie’. Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. Dit jaar is dit initiatief Abi.

ABI

ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan.

“Abi is het eindproduct van mijn afstudeerproject voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design. Met Abi richt ik me op de vrienden van iemand met een depressie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen omgaan met een depressieve vriend of vriendin, zodat de vriendschap intact blijft en dat er wederzijds begrip ontstaat. Vriendschap is belangrijk, omdat contact met vrienden en vriendinnen kan helpen bij het herstel van een depressie. Abi is het resultaat van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en psychologen.”

Rixt (maker en bedenker van ABI en overwinnaar van een depressie)
De app is ontworpen en klaar om ook daadwerkelijk gebouwd te worden. Met het opgehaalde geld zal deze app door MIND Blue gebouwd en gelanceerd worden.

Datum: 21 januari 2019

Plaats: Wezep De Huiskamer van Wezep, Meidoornpassage 16 (oude bibliotheek).

Tijd: 19.30 uur

Afstand: 10 km in drie lussen van ± 3 km die bij startpunt uitkomen. Je bepaalt zelf hoeveel km je lopen wilt. De route wordt niet uitgezet.

Verzorging bij start/finish: warme chocolademelk, water en gezonde reep, aangeboden door Plus van den Hoven Wezep

Opgave via de knop ‘ik wil in dit team’

Meer informatie bluemondaywezep@outlook.com

foto's: Jan Burgman fotografie

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement MIND Blue Monday Run - Wezep.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement MIND Blue Monday Run - Wezep zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.