maandag 21 januari 2019

MIND Blue Monday Run - Blauwestad

Groningen (GR)

7 km - 10 km - halve marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Let op: Het loopevenement MIND Blue Monday Run - Blauwestad is inmiddels verlopen.

Het Taboe op deze Dodelijke Ziekte doorbreken!

Op Blue Monday 21 januari 2019 is er weer de MIND BlueMondayRun in Blauwestad.

Meld je aan bij dit team door een eigen actie aan te maken.

Om mee te doen hoef je alleen maar een actie aan te maken bij dit team en minimaal een bedrag van 25 euro ophalen. Natuurlijk is het nog mooier als je grootser wordt gesteund door donateurs en je meer geld gesponsord krijgt. Het gaat tenslotte ook om de aandacht die we willen vragen voor de ziekte Depressie.

Je kunt 7, 10 km of een Halve Marathon lopen rond Blauwestad. (wandelen kan ook) Welke afstand jij loopt hoef je niet door te geven, dit kan je voor jezelf bepalen en/of communiceren naaar je donateurs, familie, vrienden of collega's. De start is om 12.00 uur. Zien we je dan?

Waarom rennen?

Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) absoluut depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘running therapy’ of ‘wandeltherapie’. Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. Dit jaar is dit initiatief Abi.

ABI

ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan.

“Abi is het eindproduct van mijn afstudeerproject voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design. Met Abi richt ik me op de vrienden van iemand met een depressie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen omgaan met een depressieve vriend of vriendin, zodat de vriendschap intact blijft en dat er wederzijds begrip ontstaat. Vriendschap is belangrijk, omdat contact met vrienden en vriendinnen kan helpen bij het herstel van een depressie. Abi is het resultaat van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en psychologen.”

Rixt (maker en bedenker van ABI en overwinnaar van een depressie)
De app is ontworpen en klaar om ook daadwerkelijk gebouwd te worden. Met het opgehaalde geld zal deze app door MIND Bluegebouwd en gelanceerd worden.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement MIND Blue Monday Run - Blauwestad .
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement MIND Blue Monday Run - Blauwestad zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.