zondag 2 juni 2019

Drie Dorpenloop

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren (NH)

1,5 km - 4 km - 7 km - 12 km - halve marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Drie Dorpenloop is inmiddels verlopen.

De editie 2019 wordt georganiseerd op zondag 2 juni 2019

De Driedorpenloop kent vijf afstanden, te weten 1, 4, 7, 12 en de halve marathon welke geheel worden afgelegd over de openbare weg, waarvan grote delen ook op fietspaden. Het parcours wordt zoveel mogelijk vrijgehouden van het verkeer, maar omdat de organisatie kiest voor een langere route in plaats van enkele plaatselijke ronden, is het niet haalbaar om overal het verkeer te weren van de route. Door toezicht van 70 verkeersposten en medewerking van de politie en de weggebruikers ondervinden de lopers doorgaans nauwelijks hinder van het verkeer.

Na de start komen alle deelnemers nog eenmaal langs start/finish (na ruim twee kilometer) zodat de aanwezige supporters hun favorieten nog een keer aan zich voorbij zien komen voordat zij zich opmaken voor de volledige ronde welke voert over polderwegen en fietspaden. Het start- en finishterrein bevindt zich bij sporthal de Fuik, Zuidsingel te Kortenhoef, waar u op het terras, onder het genot van een drankje, de lopers kunt aanmoedigen. De lokale speaker moedigt de deelnemers de laatste meters nog eens aan en voor de kids zijn er verschillende attracties opgesteld zodat zij zich ook prima kunnen vermaken.

Van begin tot eind proberen wij het zo aantrekkelijk mogelijk voor u te maken. Tijdens de loop staat er een team EHBO-ers paraat om u bij onverhoopte ongemakken bij te staan. Onderweg wordt u meerdere malen voorzien van sportdrank of water. Aan de finish wacht u wederom sportdrank, water of fruit en is er de mogelijkheid u te laten masseren door de aanwezige sportmasseurs. Na gedane arbeid is het goed rusten op ons terras, met uitzicht op het evenemententerrein.

De Driedorpenloop heeft onder de lopers een erg goede naam opgebouwd. Vaak krijgt de organisatie van lopers te horen dat ze het een geweldig mooie omgeving vinden waar gelopen wordt. De goede en ruime kleedaccommodatie met medische verzorging wordt zeer gewaardeerd evenals de originele herinnering welke de deelnemer elk jaar weer ontvangt. Kortom een prettig evenement waar zowel lopers als toeschouwers veel plezier aan beleven.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Drie Dorpenloop .
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Drie Dorpenloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.