dinsdag 13 november 2018

De Kaaijsjouwrun

Nijmegen (GE)

2,5 km - 5 km - 7,5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement De Kaaijsjouwrun is inmiddels verlopen.

PERSBERICHT

Nijmegen, vrijdag 9 november 2018

‘De Kaaisjouwer Run’: een uitdaging voor iedereen!

Tot begin jaren zestig werden schepen aan de Nijmeegse kade – en in de haven – met de hand gelost. De kaaisjouwers tilden vracht tot tachtig kilogram zwaar uit de scheepsruimen en brachten deze naar de Grote Markt. Op 28 oktober jl. zouden sportmannen en –vrouwen in hun voetsporen treden. O.a. vanwege tegenvallende kaartverkoop is gekozen om het evenement te verplaatsen naar zondag 13 januari 2019. Door een samenwerking met Stichting 024Sport komt deze ludieke en uitdagende run in het rijtje van de The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop Nijmegen en de City Trail Nijmegen.

Deelnemers leggen op zondag 13 januari 2019 een parcours af van de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug. Een ronde is 2,5 kilometer lang. Deelnemers kiezen zelf of dat zij 2,5 / 5 / 7,5 of 10 kilometer lopen. Mannen lopen met een jute zak van 10 kg en voor vrouwen wordt een jute zak van 5 kg geadviseerd.

Onderdeel van het parcours zijn o.a. de Voerweg, de Lieve Vrouwentrappen en natuurlijk de Veerpoort trappen. Belangrijke wijziging is dat deelnemers de jute zak op de Grote Markt mogen achterlaten. Slechts het eerste gedeelte van de route legt men dus af met een jute zak. Deelnemers die meerdere ronden lopen, ontvangen bij de start telkens een nieuwe jute zak welke dan steeds op de Grote Markt wordt achtergelaten.

De man en vrouw die de 10 kilometer het snelste weet af te leggen wint de titel: ‘Kaaisjouwer 2019’ en ontvangt een replica van het sculptuur ‘De Kaaisjouwer’.

Mede door bovenstaande wijzingen is deze ludieke run geschikt geworden voor een veel bredere doelgroep en leuk voor vriendengroepen, sportverenigingen en iedereen met goede voornemens.

De kaartverkoop start maandag 12 november om 18:00 uur. Kaarten kosten € 20,- p.p. en zijn inclusief een bijdrage aan het sculptuur ‘De Kaaisjouwer’ en natuurlijk inclusief een jute zak. Een medaille en een officieel t-shirt zijn tegen een meerprijs beschikbaar.

De Kaaisjouwer Run is een initiatief van het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, City Bootcamp, Stichting 024Sport en Agency X. De opbrengst van deze run gaat naar de totstandkoming van het beeld ‘De Kaaisjouwer’. Meer informatie over het beeld is te vinden op de website van het cultuurfonds Rijk van Nijmegen.

Tickets en/of meer informatie over De Kaaisjouwer Run?
www.facebook.com/dekaaisjouwerrun
www.dekaaisjouwerrun.nl
www.024Sport.nl
www.cultuurfondsrijkvannijmegen.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Verhoeven van Agency X.
06-19500742
mark@agency-x.nl


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement De Kaaijsjouwrun.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement De Kaaijsjouwrun zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Nijmegen (GE).
Meer hardloopevenementen in Nijmegen (GE).