zondag 24 maart 2019

Parelloop

Brunssum (LI)

0,5 km - 1 km - 2,5 km - 5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Parelloop is inmiddels verlopen.

INTERNATIONALE TOP RUN
Al vele jaren worden de internationale ranglijsten aangevoerd door topatleten die in de Parelloop hun beste tijd realiseerden. De Parelloop heeft een super snel parcours en in combinatie met de periode in het jaar en de vaak aangename hardlooptemperatuur in april, maakt dat het goed mogelijk is om snelle tijden de realiseren. Menig hardloper heeft tijdens de Parelloop zijn of haar beste tijd ooit neergezet. Dit geldt zeker voor Sammy Kipketer die in 2001 in de Parelloop een wereldrecord liep (27.18 min.); ditzelfde lukte nog eens in 2009 toen Micah Kogo een nieuw wereldrecord neerzette (27.01 min.).

Het succes van onder andere deze atleten zorgt ervoor dat er jaarlijks van overal ter wereld veel belangstelling is voor deelname aan de Parelloop.

TOP NEDERLANDSE WEGWEDSTRIJD
De Parelloop behoort al geruime tijd tot de top van de Nederlandse wegwedstrijden; het Nederlands record 10 km op de weg stond van 2002 tot 2013 op naam van Luc Krotwaar (Parelloop 2002, 28.09 min.). In 2013 werd, weer in de Parelloop, een nieuw Nederlands record gelopen door Abdi Nageeye (Parelloop 2013, 28.08 min.). In 2004 realiseerde Lornah Kiplagat de snelste tijd ooit gelopen door een vrouw op de 5 km op de weg (Parelloop 2004, 14.47 min.).TOP EVENT VAN LIMBURG
Voor de ontwikkeling van talent en topsporter is het van groot belang en leerzaam dat hij of zij zich in eigen omgeving en voor eigen publiek kan meten met de nationale en internationale top. Evenementen die hieraan voldoen krijgen van Topsport Limburg de status van Top Event. De Parelloop Brunssum is aangemerkt als een van de zes Limburgse Top (Sport) Events. Een predikaat dat door de Parelloop met heel veel trots wordt gedragen en waarvoor zij haar best zal doen dit voor de komende jaren te behouden.PAREL VAN BRUNSSUM
De Parelloop is er niet alleen voor nationale en internationale talent- en topatleten. Integendeel, vanaf het begin wordt de Parelloop gedragen door het enthousiasme van de Brunssummers zelf. Je komt ze tegen als deelnemer aan de wedstrijd, als vrijwilliger in de organisatie, als sponsor voor de realisatie van het geheel of als toeschouwer op de wedstrijddag. Vanaf het begin nemen grote aantallen Brunssumse scholieren deel aan de kidsrun en studentenrun en komen elk jaar opnieuw enkele honderden beginnende hardlopers, afkomstig uit Brunssum en de Parkstad , in beweging voor de Parelloop. Dat de Parelloop deze beweging in gang heeft gebracht en weet te houden, vervult ons met grote trots en dankbaarheid naar iedereen die hier zijn of haar bijdrage aan heeft geleverd of dit nog steeds doet.

Stichting Parelloop is door de jaren heen een vrijwilligersorganisatie gebleven, die het evenement op een professionele wijze wil organiseren. Samenwerking met sterke partners, nieuwe initiatieven ontplooien, een grote service naar de hardloper en een continue streven naar een verbetering van de organisatiestructuur blijven de ambities van de organisatie.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Parelloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Parelloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Brunssum (LI).
Meer hardloopevenementen in Brunssum (LI).