zaterdag 24 november 2018

Meijendelloop

Wassenaar (ZH)

25 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement Meijendelloop is inmiddels verlopen.

De 25 km Meijendelloop

Op zaterdag 24 november 2018 staat de 10e editie 25 km Meijendelloop gepland. De paardenstal van boerderij Meijendel zal weer omgedoopt worden als kleedgelegenheid, misschien wat beperkt maar aan de andere kant heeft dit ook weer iets.

Net zoals voorgaande jaren is de start en finish ter hoogte van het bezoekerscentrum "de Tapuit". Om exact 08:00 uur zal het startschot gegeven worden. Waarom zo vroeg? Dit was een vraag die we van een aantal deelnemers kregen in 2008. Maar ook daar is over nagedacht. Ondanks dat het om 08:00 uur nog wel wat schemerig is, is het schitterend om te zien hoe de dag ontwaakt in dit prachtige gebied. En na een half uurtje lopen is de schemer verdwenen. En lopen is dan ook genieten van de prachtige omgeving.
Het parcours gaat richting Wassenaar om vervolgens via de Ganzenhoek terug te keren, waarna we een klein uitstapje maken richting zee, bij ongeveer 12 km is er een drinkpost. Daarna vervolgt de route zich richting Scheveningen om vervolgens weer een uitstapje te maken via de Zeereep en dan richting Watertoren.

Vandaar uit door het bos richting van Alkemadelaan en Waalsdorpervlakte. En via mooie bospaden uiteindelijk weer terug te keren naar de finish Boerderij Meijendel. Het parcours kunt u bekijken op deze site bij de rubriek parcours. Het is een zwaar parcours maar wel zeer afwisselend met nogal wat heuvels, dus trainen voor de Meijendelloop is wel een must.

Na afloop krijgt u van de organisatie koffie met appelgebak aangeboden in de boerderij Meijendel waar u nog even bij het haardvuur kan bijkomen en bijpraten. Uiteraard krijgt u ook als herinnering weer een mooi loopshirt.

Inschrijven 25 km Meijendelloop
Het maximale aantal deelnemers is gesteld op 250. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dus wees er snel bij en ga naar de rubriek inschrijven op deze site, en vul het inschrijfformulier in.

Het inschrijfgeld voor de Meijendelloop bedraagt 27,50 van het inschrijfgeld komt
5,00 ten goede aan het project Lopen voor Water "Tabora in Tanzania".

Het organisatieteam hoopt jullie te mogen ontvangen op zaterdag 24 november 2018


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Meijendelloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Meijendelloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.