zaterdag 22 december 2018

SV-Putten Rusthoeveloop

Putten (GE)

5 km - 10 km - 13 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement SV-Putten Rusthoeveloop is inmiddels verlopen.

Met trots kan SV Putten melden dat de Rusthoeveloop met ingang van seizoen 2018/2019 geheel vernieuwd is. Uiteraard blijft camping de Rusthoeve onze vertrouwde uitvalsbasis. Wel nemen we afscheid van de welbekende ronde in het Sprielder,- en Speulderbosch. Daarvoor in de plaats zijn er 3 nieuwe routes in het gebied Boeschoten. Tijdens de Rusthoeveloop kan gekozen worden voor een bosloop van 5 of 10km of voor een trail van 13 km. Daarnaast is er gekozen voor een andere startsysteem waardoor niet de start gezamenlijk gaat plaatsvinden maar de finish. Hierdoor is het makkelijker om de ervaringen van de dag met elkaar te delen en gezellig na te praten.
Sv Putten wil de gezamenlijke beleving van de hardloopsport bevorderen. Een manier om dat te doen is om niet meer gezamenlijk te starten maar de start in te richten als jaagstart op basis van het parcoursrecord. Dit kan het beste uitgelegd worden met een voorbeeld. Als het parcoursrecord van de 5 km 19 minuten is en die van de 10 km 40 minuten. Dan start de 5 km 21 minuten later. Ditzelfde principe wordt toegepast op de trail. Door deze startmethode komt het merendeel van de deelnemers rond dezelfde tijd bij de finish waardoor een aantal voordelen ontstaan.

De grotere drukte in de laatste kilometers voor de finish kan men gebruiken om elkaar te motiveren.
De prestatielopers kunnen naast de lopers op dezelfde afstand ook strijden met lopers die een andere afstand lopen.
Het belangrijkste is dat deelnemers ongeacht het niveau niet lang bij de finish hoeven te staan om elkaar op te wachten. Waarna er gezamenlijk nagepraat kan worden.

Op 13 oktober is er nog geen parcoursrecord. De starttijden zijn daarom vastgesteld op:
5 km 11:10 uur
10 km 10:50 uur
13 km trail 10:30 uur


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement SV-Putten Rusthoeveloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement SV-Putten Rusthoeveloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Putten (GE).
Meer hardloopevenementen in Putten (GE).