zaterdag 6 oktober 2018

Rondje Dennenoord

Zuidlaren, gemeente Tynaarlo (DR)

6,4 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement Rondje Dennenoord is inmiddels verlopen.

Een sportief Rondje Dennenoord
Veel mensen uit Zuidlaren en omgeving weten het terrein van de Lentislokatie Dennenoord in Zuidlaren te vinden. Ze wandelen over de mooie ruime paden op het parkachtige terrein. Of ze gaan met hun kinderen of kleinkinderen naar het hertenkamp. Vanaf 6 oktober 2018 komt er nog een goede reden bij: het sportieve Rondje Dennenoord. Een Beweegroute en een 4Mijl-parcours op het terrein en in de directe omgeving.
Mensen in beweging brengen
“Met het Rondje Dennenoord willen we mensen in beweging krijgen en ze bewust maken van het feit dat bewegen gezond en vooral ook leuk is. Ook inwoners van Zuidlaren en anderen zijn van harte welkom op ons parcours.”, zegt Jolanda Langeland. Ze werkt bij Lentis, is lid van de projectgroep en reed tot voor kort op topniveau schaatsmarathons.
Wandelen, fietsen en rennen
Het 4Mijl-parcours kan zowel op de fiets, wandelend als hardlopend worden afgelegd. De route loopt langs Zuidlaren, zodat mensen daar ook gemakkelijk kunnen opstappen en gaat vervolgens via een lang schelpenpad weer terug naar Lentis. De start en finish is voor verpleeghuis De Enk op het Dennenoordterrein.
Het Beweegparcours bestaat uit allerlei toestellen waar men beweegoefeningen kan doen. Het is laagdrempelig en daardoor voor alle doelgroepen te gebruiken, zelf voor mindervalide mensen.
Opening
Rondje Dennenoord wordt op 6 oktober om 11.00 uur feestelijk geopend. Hierbij is iedereen welkom om een ronde te lopen en de benen te testen voor de 4Mijl van Groningen, die een week later op het programma staan. Of om een eerste ronde te doen op het Beweegparcours. Van jong tot oud, iedereen is welkom om kennis te maken met Rondje Dennenoord.
Bij dit mooie initiatief van Lentis zijn ook de gemeente Tynaarlo, zorgverzekeraar Menzis, de plaatselijke loopverenigingen en Golazo Noord Nederland als partners betrokken.


(nog) niet bekend
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Rondje Dennenoord.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Rondje Dennenoord zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.