zaterdag 6 oktober 2018

KloostervesteRun

Assen (DR)

0,5 km - 1 km - 1,5 km - 2,5 km - 5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement KloostervesteRun is inmiddels verlopen.

Na de succesvolle editities in 2015, 2016 en 2017 is het op 6 oktober 2018 tijd voor de 4e editie van de Kloosterveste Run. Deze Run wordt georganiseerd in Assen (Drenthe), in opdracht van de Winkeliersvereniging Kloosterveste. De Kloosterveste Run maakt onderdeel uit van AssenRuns en telt hierdoor ook mee voor de Assenruns Competitie én de Rabo Scholencompetitie Assenruns.

De loop kent verschillende afstanden, om op deze manier alle doelgroepen te kunnen bedienen. Zo wordt er een loop georganiseerd met een lengte van 5 km en 10 km, waarbinnen onderscheid wordt gemaakt tussen vrouwen en mannen als het gaat om de prijsuitreiking. Vrouwen en mannen lopen gelijktijdig dezelfde afstand! Daarnaast wordt er voor de kinderen een Kidsrun georganiseerd met afstanden van 500, 1000 en 1500 meter.

Nieuw in 2018 is de Kloosterveste Wandeltocht waar de route van 2500 meter wandelend afgelegd kan worden.

De route zelf loopt door het hart van de wijk Kloosterveste. Hier bevindt zich ook de start en finish en vindt de registratie en uitgifte van de startbewijzen plaats (MFA, Vesteplein 5 Assen). Tevens bevinden zich hier de omkleedruimtes (heren / dames gescheiden) en douches.

Door gebruik te maken van zoveel mogelijk brede fietspaden is de route zeer geschikt voor de verschillende type hardlopers. Op enkele plekken wordt een professionele verkeersregelaar ingezet om passerend verkeer tegen te houden. Daarnaast is er uiteraard EHBO aanwezig, evenals een waterpunt voor verfrissing tijdens de loop.

De route wordt gemarkeerd door duidelijke route-borden, waarop tevens de afstanden zijn terug te lezen.

De kidsrun speelt zich in de directe omgeving van de 'veste' af, waardoor het toezicht maximaal is. Ook tijdens de kidsrun wordt er gewerkt met een professioneel chipsysteem.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement KloostervesteRun.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement KloostervesteRun zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Assen (DR).
Meer hardloopevenementen in Assen (DR).