maandag 15 januari 2018

MIND Blue Monday Run - Utrecht

Utrecht (UT)

5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement MIND Blue Monday Run - Utrecht is inmiddels verlopen.

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday. Op deze dag organiseer ik, Eleanor van Loop Depressievrij, de MIND Blue Monday Run in Amelisweerd in Utrecht. Het is geen officiële wedstrijdloop, maar een sponsorloop voor MIND Blue. Je kunt meedoen aan twee afstanden: 5 km en 10 km.

Wie loopt deze maandag met mij mee?

‘Maar ik kan helemaal niet hardlopen’ of hoor je jezelf zeggen ‘maar hoe begin ik nou met hardlopen als ik depressief ben en hier niet voor durf uit te komen?’ Nou, door een doel te stellen. En dat doel kan de Blue Monday Run zijn. Samen met mij loop je een rondje van 5 of 10 kilometer door de bossen van Utrecht en kunnen we depressiviteit bespreekbaar maken.

Ik heb zelf ervaren hoe erg hardlopen je kan helpen. En vandaag de dag helpt hardlopen me nog steeds. Het maakt mijn hoofd leeg en zet mijn gedachtes op orde. Als ik stilzit op de bank blijf ik malen en piekeren, ga ik hardlopen, dan kunnen mijn gedachtes vooruit en voel ik me beter. En daarom wil ik jou inspireren om mee te lopen. Voor als je zelf met een depressie kampt of iemand in jouw omgeving hiermee worstel. Samen kunnen we elkaar helpen en zorgen we dat we beter over onszelf voelen.

Want depressies komen vaker meer voor dan wordt gedacht en mensen worden vaak in een hokje geplaatst als het gaat over hun psychische aandoening. Ze voelen zich eenzaam en sleuren zichzelf nog dieper weg in hun depressie. Tot op een gegeven moment dat het bijna onmogelijk wordt te functioneren in de maatschappij. Met als ergste gevolg, zelfmoord, als er niet op tijd wordt ingegrepen.

Uit eigen ervaring leerde ik dat er openlijk over praten enorm kan helpen. Ook kan een beetje begrip van je omgeving al een heleboel schelen. Vrienden en familie willen je vaak ondersteunen tijdens deze periode, maar als het om een depressie gaat, weten veel mensen niet wat ze moeten zeggen. Zeker als je op zoek bent naar een manier in depressie behandelen.

Met jouw bijdrage (door mee te lopen of te doneren) steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan een persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep.

Doe je mee? Ga dan naar https://www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-utrecht en maak je eigen actiepagina aan!

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement MIND Blue Monday Run - Utrecht.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement MIND Blue Monday Run - Utrecht zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Utrecht (UT).
Meer hardloopevenementen in Utrecht (UT).