zaterdag 26 november 2016

8e Meijendelloop

Wassenaar (ZH)

25 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement 8e Meijendelloop is inmiddels verlopen.

Het ontstaan van de Meijendelloop.

Al bijna 30 jaar trainen wij als vriendenclub iedere zaterdagochtend in het prachtige duinengebied Meijendel. Inmiddels bestaat onze vriendenclub uit 30-, 50- en zelfs 60 plussers. Niettemin hebben we elk jaar nog een aantal loop evenementen op het programma staan waar we aan deelnemen. Zo namen wij elk jaar deel aan de 25 km Oude Leedeloop. Deze loop georganiseerd door Jos Brouwer van atletiek vereniging Felix uit Delft, werd elk jaar gehouden op de 1e zaterdag van december. De route begon in Delft en via Nootdorp, Pijnacker, Oude Leede weer naar Delft. In 2007 heeft Jos Brouwer na 10 jaar een punt achter deze Oude Leedeloop gezet. Mede doordat de verkeersafzettingen en de veiligheid van de lopers steeds meer een punt van zorg was voor de organisatie. Het idee was al snel geboren om deze 25 km loop voort te zetten, maar dan wel in het prachtige en unieke duinengebied Meijendel.

Het duinengebied Meijendel wordt beheerd door Dunea (voorheen Duinwaterbedrijf Zuid Holland), dus hebben we een verzoek ingediend voor het organiseren van de 25 km Meijendelloop. Na veel overleg tussen Dunea en de organisatie hebben we uiteindelijk in 2008 eenmalig een vergunning gekregen voor het houden van de 1e 25 km Meijendelloop 2008. De 1e editie Meijendelloop 2008 is een groot succes geweest, de organisatie was zeer blij met alle positieve reactie van de deelnemers. En dit moest een vervolg krijgen! Na constructief en intensief overleg tussen Dunea en het organisatieteam hebben we Dunea kunnen overtuigen dat deze kleinschalige unieke Meijendelloop niet eenmalig gehouden mag worden. De nieuwe beheernota Meijendel die in eind 2009 is vastgesteld door Dunea is de opening geworden om onder voorwaarden vergunning te verlenen voor de 2e editie Meijendelloop 2010. Inmiddels is er een nieuwe overeenkomst gesloten met Dunea waarbij zij de Meijendelloop weer voor de komende 3 jaar gaan ondersteunen en tevens is er een meer jarige vergunning verleend. De Meijendelloop is voorlopig de komende jaren gegarandeerd tot 2016. Als tegen prestatie gaan we aan de Meijendelloop een goed doel verbinden. In samenwerking met Dunea die al projecten steunen van SIMAVI gaan we lopen voor water voor het wereld waterproject Tabora in Tanzania. Hiermee hopen we zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement 8e Meijendelloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement 8e Meijendelloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.