zaterdag 24 april 2010

Batavierenrace

Enschede (OV)

0,2 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Batavierenrace is inmiddels verlopen.

Op 24 april 2010 wordt voor de 38e keer het startschot gelost voor ís werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace. De route loopt zoals ieder jaar van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland en de rustieke Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De totale loopafstand bedraagt 177 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes, waarvan 17 herenetappes en 8 damesetappes.

Ieder jaar nemen bijna 8.000 enthousiaste studenten van alle Nederlandse universiteiten en verschillende hogescholen deel aan de Batavierenrace. Daarnaast lopen er jaarlijks enkele honderden internationale studenten mee uit onder andere SloveniŽ, Groot-BrittanniŽ, Hongarije, Duitsland en BelgiŽ. Aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.

Naast het Algemeen Klassement is er speciale aandacht voor de SUSA Universiteitscompetitie. In deze topcompetitie zullen toplopers uit de 13 universiteitssteden van Nederland weer strijden om de titel van snelste universiteitsteam.

Loop mee!
Vele teams hebben zich in november ingeschreven en zijn nog volop op zoek naar enthousiaste lopers. Lijkt het jou ook leuk om dit jaar mee te lopen? Kijk voor meer informatie op www.batavierenrace.nl. Ben je al op zoek naar een team om mee te lopen? Je kunt via de studenten sportraad in jouw stad, het forum op de website (www.batavierenrace.nl) of de Batavierenrace Hyve (Batavierenrace.hyves.nl) in contact komen met teams die lopers zoeken

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Batavierenrace.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Batavierenrace zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Enschede (OV).
Meer hardloopevenementen in Enschede (OV).