zaterdag 2 oktober 2010

Kubaarder Hurdrindei

KŻbaard, gemeente Littenseradiel (FR)

1,5 km - 8 km - 14,5 km - halve marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Let op: Het loopevenement Kubaarder Hurdrindei is inmiddels verlopen.

De eerste zaterdag van oktober is het al meer dan 2 decennia lang KŻbaarder Hurdrindei, een sportief hardloopevenement voor jong en oud.

De KŻbaarder Hurdrindei een wijd verbreid begrip geworden in het Friese hardloop- en trimcircuit. Ook van buiten Friesland wordt de 1e zaterdag van oktober ieder jaar weer goed bezocht. De loop, welke onder ander voert over de oeroude Slachtedijk (de oude Middelzeedijk van rond 1100 na Chr.), is in 1987 ontstaan door enkele enthousiaste KŻbaarder hardlopers die de jaarlijkse Elfsteden trimloopestafette mee liepen. Op echt KŻbaarder wijze -een goede organisatie en eigen ideeŽn- werd een trimloop opgezet die jaarlijks door 120 Š 140 atleten en atleetjes wordt bezocht. Ook voor minder validen is er in KŻbaard altijd plaats. In het verleden kwamen wheelers vaak in groepjes van 2 of 6 aan de start. Er komen regelmatig Friese langeafstandlopers langs om zich in KŻbaard voor te bereiden op bekende hele en halve marathons.

Naast de halve marathon van 21,1 km en de 14,5 en 8 km voor de volwassenen, is er ook nog een speciale 1,5 km loop voor de jeugd. Ook hier is de deelname elk jaar weer bemoedigend voor de doorstroom naar de toekomst. Wordt u nieuwsgierig naar onze trimloop, zonder winnaars (ieder loopt voor zijn eigen beste tijd), met een hoop gezelligheid bij de koek-en-zopie of na afloop in het dorpshuis, dan kunt u altijd contact opnemen met Harrie Vermeulen 0515-331996, Geart Douwe Slob 0515-331828 of Ger van Putten 0515-332175.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Kubaarder Hurdrindei.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Kubaarder Hurdrindei zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.