zaterdag 2 maart 2024

Leersumse Veld Trail

Leersum, gemeente Utrechtse Heuvelrug (UT)

11 km - halve marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Leersumse Veld Trail is inmiddels verlopen.

We nemen je mee een bijzonder gebied in. Het prachtige Leersumse Veld heeft veel afwisseling in single tracks, zandpaden en bospaden. Geweldige natuur in een uniek gebied op de Utrechtse Heuvelrug.

Alle deelnemers aan de 11km Trail kunnen op de dag zelf kiezen welke lus ze lopen, je kan kiezen uit lus 1 of lus 2.

Lus 1: Je wordt getrakteerd op gave single tracks en je loopt over mooie paden rond het Leersumse Veld, we garanderen dat je het gebied goed te zien krijgt. Deze 11km is uitdagend maar heeft bijna geen hoogtemeters, ongeveer 20-30D+.

Lus 2: Deze lus gaat niet rond het Leersumse Veld maar gaat na het verlaten van het Landgoed Ginkelduin door de bossen richting de Hoge Ginkel. Tijdens deze 11km krijg je meer dan 200D+ hoogtemeters onderweg. Veel single tracks, afwisselende paden en vooral klimmen en dalen.

De 21km Trail loopt beide lussen. Na de eerste lus kom je terug bij de start/finish, daar is ook een verzorgingspost ingericht. Hierna gaat de 21km route voor een tweede unieke lus, richting de Amerongse Bossen en de Hoge Ginkel. Deze 2e uitdagende lus heeft de meeste hoogtemeters (minimaal 200 D+). Deze lus laat de unieke samenstelling van het gebied zien. Waar je tijdens de eerste lus veel uitdaging vindt in de ondergrond met prachtig uitgestrekte heide en water op je pad, krijg je tijdens deze lus meer klimmen en dalen, single tracks door de bossen en klimmetjes langs open heide.

Het gebied kenmerkt zich ook door de prachtige oude lanen van de landgoederen. Deze wil je niet missen... het is een prachtig gebied.

Beide lussen zijn helemaal uitgezet met pijlen.

Deze trail wordt georganiseerd door Trail Events.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Leersumse Veld Trail.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Leersumse Veld Trail zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.