zondag 4 juni 2023

Driedorpenloop

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren (NH)

1,5 km - 4 km - 7 km - 12 km - halve marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Gratis aanmelden van loopevenementen? Klik hier

Let op: Het loopevenement Driedorpenloop is inmiddels verlopen.

Op deze website van de Driedorpenloop, wwwdriedorpenloop.nl, vindt u alle informatie over het grootste sportevenement in de gemeente Wijdemeren. Jaarlijks wordt de Driedorpenloop georganiseerd op de eerste zondag van de maand juni.

De Driedorpenloop kent vijf afstanden, te weten een Kidsrun (1½ km), 4 km, 7 km, 12 km en de 21 km welke geheel worden afgelegd over de openbare weg, waarvan grote delen ook op fietspaden. Het parcours wordt zoveel mogelijk vrijgehouden van het verkeer, maar omdat de organisatie kiest voor een langere route in plaats van enkele plaatselijke ronden, is het niet haalbaar om overal het verkeer te weren van de route. Door toezicht van 70 verkeersposten en medewerking van de politie en de weggebruikers ondervinden de lopers doorgaans nauwelijks hinder van het verkeer.

Na de start komen alle deelnemers nog eenmaal langs start/finish (na ruim twee kilometer) zodat de aanwezige supporters hun favorieten nog een keer aan zich voorbij zien komen voordat zij zich opmaken voor de volledige ronde welke voert over polderwegen en fietspaden. Het start- en finishterrein bevindt zich bij sporthal de Fuik, Zuidsingel te Kortenhoef, waar u op het terras, onder het genot van een drankje, de lopers kunt aanmoedigen. De lokale speaker moedigt de deelnemers de laatste meters nog eens aan.

Van begin tot eind proberen wij het zo aantrekkelijk mogelijk voor u te maken. Tijdens de loop staat er een team EHBO-ers paraat om u bij onverhoopte ongemakken bij te staan. Onderweg wordt u meerdere malen voorzien van sportdrank of water. Aan de finish wacht u wederom sportdrank, water of fruit en is er de mogelijkheid u te laten masseren door de aanwezige sportmasseurs. Na gedane arbeid is het goed rusten op ons terras, met uitzicht op het evenemententerrein.

De Driedorpenloop heeft onder de lopers een erg goede naam opgebouwd. Vaak krijgt de organisatie van lopers te horen dat ze het een geweldig mooie omgeving vinden waar gelopen wordt. De goede en ruime kleed accommodatie met medische verzorging wordt zeer gewaardeerd evenals de originele herinnering welke de deelnemer elk jaar weer ontvangt. Kortom een prettig evenement waar zowel lopers als toeschouwers veel plezier aan beleven.

Historie
De Driedorpenloop is ontstaan vanuit de organisatie van de Kerstloop van de S.V. 's-Graveland, die ook in de zomer een loopevenement in de voormalige gemeente 's-Graveland wilde organiseren. Gekozen werd voor Hemelvaartsdag omdat er weinig activiteiten waren en evenmin veel concurrerende lopen in de omgeving waren.

De eerste editie op 8 mei 1986 startte vanaf op de Parklaan, bij de toenmalige sporthal De Kwakel. Afstanden waren 10 en 2,5 kilometer. Een van de eerste winnaars was de Kortenhoefse atleet Wim Ockhuysen, die nu eindelijk ook zijn eigen dorp als winnaar kon worden gehuldigd.Vanaf 1989 (Hemelvaartsdag viel op 4 mei) tot 1992 werd er geen Driedorpenloop meer georganiseerd. Maar in 1992 werd de Driedorpenloop nieuw leven ingeblazen, door een andere start/finish locatie, naast Dorpshuis De Dobber, en het toevoegen van meerdere afstanden, waaronder de halve marathon. Imca Marina verrichtte daarbij het startschot. Bewust werd gekozen voor een prestatieloop omdat een wedstrijdloop wellicht ten koste zou kunnen gaan van het aantal deelnemers. Voor de organisatie is de winnaar namelijk net zo belangrijk als de laatste deelnemer van de halve marathon. Het aantal deelnemers steeg jaarlijks tot uiteindelijk zo'n 750 deelnemers. Vanwege de bouw van de nieuwe sporthal De Fuik, verhuisde de organisatie naar de Zuidsingel, waar vandaan ook dit jaar de deelnemers weer zullen starten.

Ga naar de website van dit evenement.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Driedorpenloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Driedorpenloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.