zaterdag 13 mei 2023

SlooOW Natuurloop

Lelystad (FL)

2 km - 5 km - 10 km - marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Gratis aanmelden van loopevenementen? Klik hier

Let op: Het loopevenement SlooOW Natuurloop is inmiddels verlopen.

Deze natuurloop en marathon lopen door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 13e keer gehouden. De organisatie is in handen van Roparunteam Flevoland. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.
De natuurloop bestaat uit 3 onderdelen. De kidsrun over een afstand van 2 km. een natuurloop naar keuze uit 5 of 10 km. en een volledige natuurmarathon.
Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de SlooOW Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams.
Lopers die deze afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om de marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers.
De kosten zijn €27.50 per team ( sololoper + begeleider of duo ) en is inclusief lunch! Inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier en is mogelijk tot de dag van de loop.
Voor de recreatieve loper bestaat er dit jaar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de 5 km of 10 km natuurloop die in het Hollandse Hout wordt uitgezet. Inschrijving kan zowel online als aan de start worden geregeld.
De kosten hiervoor zijn € 7,50.
Tenslotte wordt dit jaar voor de derde keer een kidsrun gehouden, de SlooOW Kidsrun ! Voor deze mini-versie – voorafgaand aan de SlooOW Natuurmarathon – kan er door de jeugd gekozen worden voor een afstand van 2 km! Kids in de leeftijd van 7-12 jaar (basisschoolleeftijd) zijn van harte welkom.
Ook hiervoor kun je je online inschrijven, maar ook ter plekke. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,– per deelnemer. Ook deze opbrengst gaat uiteraard naar het goede doel. En… natuurlijk krijgen alle deelnemers na afloop een mooie medaille.
We hopen op een grote opkomst voor ons goede doel: die kankerpatiënten waarvoor geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd, maar waarvoor wij juist in die fase wat willen betekenen.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement SlooOW Natuurloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement SlooOW Natuurloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Lelystad (FL).
Meer hardloopevenementen in Lelystad (FL).