zondag 16 april 2023

Enschede Marathon

Enschede (OV)

1 km - 3,2 km - 5 km - 10 km - halve marathon - marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Gratis aanmelden van loopevenementen? Klik hier

Let op: Het loopevenement Enschede Marathon is inmiddels verlopen.

Het parcours is snel, de faciliteiten top geregeld en de organisatie professioneel. In Enschede haal je het beste uit jezelf.

Verbeter jezelf
Of je nu wedstrijdloper bent of recreant: als loper wil je jezelf altijd verbeteren, iedere keer weer. Je traint er hard voor en dat doe je niet voor niets. In Enschede begrijpen we dat. Daarom is het parcours razendsnel, de verzorging perfect geregeld en de sfeer geweldig. In Enschede sta jij als loper centraal en dat merk je.

Overzichtelijk en ontspannen
Enschede Marathon is een professioneel georganiseerde stadsmarathon in een aantrekkelijke omgeving. Niet massaal, wel overzichtelijk, zodat je ontspannen kunt starten. Je ervaart Twentse gastvrijheid, je geniet van de uitstekende faciliteiten en de relaxte sfeer. Niets staat een geweldige tijd in de weg!

Maak deel uit van de geschiedenis
Wist je dat de Enschede Marathon in 1947 de allereerste marathon van Nederland én West-Europa was? Als loper maak je dus deel uit van een geweldige loopgeschiedenis. En al die ervaring merk je! De organisatie staat als een huis en als loper voel je je op handen gedragen.

Doe kennis op
Enschede Marathon is door de jaren heen een instituut geworden dat jou kan helpen om jezelf te verbeteren. Door nauwe samenwerking met hightech partners uit de regio Twente krijg je slim advies. Je leert meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van betere voeding, moderne materialen, vernieuwende trainingsschema’s en de koppeling met innovatieve technieken. Op die manier presteer je beter, herstel je sneller en haal je nóg meer plezier en voldoening uit het lopen.

Bezoek onze congressen
Enschede Marathon organiseert jaarlijks congressen (in februari en april) samen met Universiteit Twente en Roessingh Research & Development. Diverse wetenschappers (ook van andere universiteiten uit het land) vertellen over hun onderzoeken. De onderwerpen zijn zo gekozen dat je – of je nu 5 of 42 kilometer loopt – op zondag 24 april 2022 perfect voorbereid aan de start staat. Blessurepreventie, mentale voorbereiding, tapering-off, bioritmiek; het komt allemaal aan de orde. Kijk hier voor meer informatie.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Enschede Marathon.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Enschede Marathon zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Enschede (OV).
Meer hardloopevenementen in Enschede (OV).