zaterdag 18 november 2017

Afvalrace

Zwolle (OV)

10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Afvalrace is inmiddels verlopen.

Houd je van hardlopen en wil je wel eens iets anders dan de gebruikelijke wedstrijdjes? Op zaterdag 18 november organiseert Terp 3 iets speciaals: een afvalrace voor hardlopers.

Sportliefhebbers kennen het misschien wel van het baanwielrennen of van het skeeleren: de afvalkoers. De wedstrijd begint met een pelotonnetje rijders en elke ronde valt degene die als laatste over de streep komt af. Dat kan natuurlijk ook met hardlopen. 18 november wordt dit voor het eerst georganiseerd, op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas.

De wedstrijd begint met een groep van maximaal 28 hardlopers en de afstand is maximaal 10 km. Na een paar rondes om even te wennen, begint de afvalrace pas echt. Want vanaf dan valt er na elke ronde van 333 meter iemand af, namelijk de loper die als laatste over de streep komt. Zo dunt de groep geleidelijk uit en op het laatst blijven er 2 over die voor de overwinning mogen sprinten.

Dat betekent dus dat je niet lekker op je eigen tempo kunt lopen, maar dat je steeds moet zorgen dat je niet achteraan loopt. Je moet dus ook inschatten hoe sterk de concurrentie is en wat de beste taktiek is. Hoe lang duurt jouw wedstrijd? Val je na een kilometer al af of kun je het 10 km. volhouden?

Het aantal startseries is afhankelijk van de belangstelling. De eerste start is om 10.30 uur. Deelname kost 3 euro.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Afvalrace.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Afvalrace zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Zwolle (OV).
Meer hardloopevenementen in Zwolle (OV).