zaterdag 16 december 2017

Ameland Adventurerun

Ameland (FR)

1 km - 2 km - 5 km - 10 km - halve marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Ameland Adventurerun is inmiddels verlopen.

Op zaterdag 16 december organiseert SPORTEILAND de 14e Ameland Adventurerun.

De wedstrijd- en recreatieloop voor avonturiers; jong en oud, wedstrijdloper en recreant werd voor de eerste keer in 2004 georganiseerd. Van een leuke recreatieloop met ca 500 deelnemers in het eerste jaar is de Adventurerun uitgegroeid tot een aansprekend hardloopevenement met mooie sportbeleving en ruim 4500 deelnemers de afgelopen jaren. Voor veel lopers is de run ondertussen een vaste waarde geworden op de hardloopkalender

Op programma van de Adventurerun, powered by Saucony, staan verschillende afstanden zodat deelnemers van alle leeftijden en niveau mee kunnen doen. De halve marathon is hoofdafstand maar ook de Unive 10 km prestatieloop en de 5 km prestatieloop kunnen gekozen worden. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Een prachtig gezicht om voorafgaand aan senioren het enthousiasme van de junior atleten te zien op het parcours in de straten van Nes, natuurlijk aangemoedigd door de vele supporters langs de kant.

Trotseer de winterse elementen in de adventperiode en beleef het sporten in de prachtige natuur van dit Waddeneiland. Het parcours van de 21, 10 en 5 km voert je over glooiende en grotendeels onverharde paden. Via de afwisselende route door bos, over het strand, door de duinen en de polder kom je bij de finish in het sfeervolle centrum van Nes. Pak de veerboot voor een actief dagje Ameland of maak er een lekker lang weekend van. Het is een speciale belevenis midden in de adventperiode om met familie, (sport)vrienden en clubleden de oversteek te maken naar het sfeervolle eiland. De combinatie met de winterse elementen op het unieke en afwisselende eilandparcours geven het speciale Adventurerun gevoel waar je naar uit kijkt.
Het avontuurlijkste running event van Nederland beleef je natuurlijk op Ameland.

Dit jaar nog meer avontuur tijden de 14e Ameland Adventurerun. We hebben het parcours van de halve marathon aangepast. Vanaf ‘paal 17’ waar je na 8,5 km het strand verlaat hebben we de route aangepast met nog meer uitdagende paden en mooie vergezichten. Onder anderen de beklimming van de Bureblinkert is in het parcours opgenomen.

De inschrijving voor de Ameland Adventurerun 2017 is geopend. Wil jij er bij zijn op 16 december? Schrijf je dan in voor het avontuurlijke loopevenement tussen Wad en Noordzee.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Ameland Adventurerun.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Ameland Adventurerun zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Ameland (FR).
Meer hardloopevenementen in Ameland (FR).