dinsdag 14 februari 2017

Valentijn Hardloopwedstrijd

Utrecht (UT)

3 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Valentijn Hardloopwedstrijd is inmiddels verlopen.

Kunstenaar Marcus Coates organiseert op Valentijnsdag een speciale Valentijn-hardloopwedstrijd.

Wat en waarom?

Op Valentijnsdag organiseert Marcus Coates een bijzondere dating-hardloopwedstrijd, geinspireerd op het paringsritueel van de houtsnip.

Volgens Marcus Coates (UK, 1968) kunnen we veel over onszelf leren door ons te verplaatsen in dieren. Dat bedoelt hij letterlijk: Coates nodigt de vrijgezellen van Utrecht uit om zich op Valentijnsdag een beetje als een houtsnip te gedragen.
In februari breekt het paringsseizoen van de houtsnip aan. Houtsnipmannetjes beginnen herhaaldelijk rondjes om een bepaald gebied te vliegen. Dit doet de houtsnipman dag in dag uit, in de ochtend- en avondschemering, terwijl hij een typerende roep laat horen; een laag zacht ‘knorren’ afgewisseld met hoog ‘niesen’. Het doel van dit baltsritueel is het afbakenen van een territorium, maar vooral het vinden van vrouwtjes. Wanneer een vrouwtje onder de indruk is zal ze hem vanaf de grond naar beneden roepen.

Volgens Coates is dit de ideale manier om een partner het hof te maken. Zijn we zo niet veel beter in staat iemand te vinden in plaats van via tinder, datingsites of andere nieuwe technologie. Coates nodigt singles uit heel Utrecht dan ook uit mee te doen aan de eerste echte ‘houtsnip-datingshow’ op Valentijnsdag, 14 februari om 16.00.
Singles (mannelijk en vrouwelijk) rennen in een vaste route rondjes (afstand zelf te bepalen door de hoeveelheid rondjes) om Utrecht CS. Voor het stadskantoor wachten de geïnteresseerden, die hun beoogde partner kunnen aanmoedigen en en met een schriftelijke ‘lokroep’ anoniem kunnen laten weten wanneer ze een keuze hebben gemaakt.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Valentijn Hardloopwedstrijd.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Valentijn Hardloopwedstrijd zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Utrecht (UT).
Meer hardloopevenementen in Utrecht (UT).