vrijdag 23 juni 2017

Banthumloop

Bergentheim, gemeente Hardenberg (OV)

0,5 km - 1 km - 1,5 km - 2,5 km - 5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Banthumloop is inmiddels verlopen.

Elke vrijdag van week 25 is er een Dorpsloop in Bergentheim.

Beter bekend als de Banthumloop, en inmiddels niet weg te denken in menig hardloopagenda.

Op 23 juni 1995 viel het eerste startschot in Bergentheim met maar liefst 600 deelnemers.

De 6e Banthumloop liepen er maar liefst 1.111 deelnemers mee en de reacties waren ieder jaar weer lovend, het is een sterk dorps gebeuren geworden waar met name veel jonge jeugd aan mee doet, maar ook topatleten uit het hele land, en wij hebben zelfs Kenyanen, Polen, Tsjechen, Roemenen, Russen, Duitsers en Belgen aan de start gehad.
Vandaar ook de reden van het bestuur om met dit evenement door te gaan. De 13e Banthumloop is het parcours iets aangepast, omdat de route van 2500 meter 57,65 meter te kort was.

De 17e Banthumloop werd op een geheel nieuw parcours gelopen die door de atletiek unie exact tot 2,5 km is gemeten, deze editie werd de tijdsregistratie ook digitaal gemeten.
Kortom het bestuur is continu met verbeteringen bezig om het voor de loper zo aangenaam mogelijk te maken, daarbij willen we ook het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden, zodat het voor niemand een belemmering kan zijn om mee te doen.
In 2014 zijn we gestart met de Estafette. 4 ronden van 2.5km wordt gelopen als team.

Voor ons geldt altijd nog de regel dat meedoen belangrijker is dan winnen, om deze reden proberen we jaarlijks een clinic te houden voor lopers die beginnen met 0 km, en 12 of 17 weken later de 5 kilometer mee kunnen lopen met de Banthumloop.

Mede doordat onze sponsoren ons blijven steunen “met zelfs enkele vanaf het eerste uur”, achter dit mooie evenement zijn blijven staan, alsmede ook de goede samenwerking met de Stichting Feestweek Bergentheim, lijkt het erop dat de bewoners van Bergentheim nog lang niet zijn uitgekeken op het gezelligste hardloop evenement van het oosten.

Met vriendelijke Sportgroeten,
Het Bestuur

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Banthumloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Banthumloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.