zondag 22 maart 2015

Hollandse Waterlinie Loop

Poederoijen, gemeente Zaltbommel (GE)


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Hollandse Waterlinie Loop is inmiddels verlopen.

De Hollandse Waterlinie Loop is een ultraloop van 90 km van Slot Loevestein naar Muiderslot op Wereld Water Dag om aandacht te vragen voor schoon water en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Voor Schoon Water
De Hollandse Waterlinie Loop wordt dit jaar op zondag 22 maart Wereld Water Dag gelopen. Vanaf 2016 zal deze ultraloop elk jaar op de laatste zaterdag van maart worden georganiseerd. In even jaren (2016, 2018, 2020, etc) van Muiderslot naar Slot Loevestein en in oneven jaren (2015, 2017 en 2019) van Slot Loevestein naar Muiderslot. Met de Hollandse Waterlinie Loop vragen de deelnemers aandacht voor schoon water en met de opbrengst van de Hollandse Waterlinie Loop wordt elk jaar een rivier schoongemaakt. In 2016 wordt de Rotte, de Maas, de IJssel, de Gouwe, het Aarkanaal en de Amstel van het stadhuis van Rotterdam naar het stadhuis van Amsterdam schoongemaakt.

Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon
Dit jaar maakt Stichting Aquarius de Nieuwe Hollandse Waterlinie schoon van Werkendam tot Muiden. Meer informatie over de grootste rivier schoonmaak ooit vind je op www.nieuwehollandsewaterlinieschoon.nl/persbericht. Overigens is Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon de 7e rivier die Stichting Aquarius schoonmaakt op de United Nations World Water Day. In het verleden maakte Stichting Aquarius samen met vrijwilligers, ondernemers, politici, etc al de Schie (2009), de Rotte (2010), de Amstel (2011), de Oude IJssel (2012), de Laak (2013) en de Oude Rijn (2014) schoon. Elk jaar wordt de afstand groter. Dit jaar maakt met 45 forten aan de 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie schoon met de opbrengst van de Rotterdam Swim, Amsterdam Swim, Royal Amstel Swim en de Amsterdam Rotterdam Triathlon.

200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie
De dames rennen deze 90 km lange route van Slot Loevestein naar Muiderslot ook om aandacht te vragen voor 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit jaar lopen zij de kort mogelijkste route. De komende jaren wordt de route uitgebouwd van 90 km in 2015 tot 140 km in 2020. Zo wordt in 2020 of misschien al eerder alle forten aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie door middel van deze ultraloop met elkaar verbonden.
Let op! In 2018 wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinie mogelijk aangemerkt als UN Werelderfgoed plek.

Route
De deelnemers starten vanaf de binnenplaats van het Slot Loevestein en finishen op de binnenplaats van Muiderslot. Zij lopen hierbij vanaf de provincie Gelderland door Noord Brabant, Zuid Holland, Utrecht en Noord Holland. Hiermee verbinden zij 1,2 miljoen burgers, 60.000 bedrijven, 18 gemeenten, 3 waterschappen langs deze voormalige verdedigingslinie van 45 forten. Op www.hollandsewaterlinieloop.nl vind u meer informatie over de route.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Hollandse Waterlinie Loop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Hollandse Waterlinie Loop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.