zondag 17 augustus 2014

Elite Off-Road Challenge

Budel, gemeente Cranendonck (NB)

8 km - 10 Engelse mijl

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement Elite Off-Road Challenge is inmiddels verlopen.

Elite Off-Road Challenge is een loopspektakel dat op 17 augustus 2014 gehouden wordt op het terrein van de Weerterheide, beter bekend als de Weerter- en Budelerbergen. Het gebied ligt tussen Weert en Budel op de grens van Limburg en Noord-Brabant.

Het is een zogenaamde obstacle run: er wordt gerend door een van nature ruig terrein waarin veel uitdagende obstakels zijn aangebracht. Obstacle runs of mudruns winnen snel aan populariteit. Veel lopers zijn op zoek naar meer afwisseling en uitdaging, anderen zoeken weer meer fun tijdens het sporten. De lichamelijke en mentale conditie wordt op de proef gesteld. Er kan individueel alsook in teamverband worden deelgenomen.

Deelnemen aan de Elite Off-Road Challenge is voor iedereen mogelijk:

1.Wil je eens kennismaken met een obstacle run? Heb je al eens vaker meegedaan, maar hoef je niet direct lange afstanden te rennen? Dan is de EORC 8 km met een goede basisconditie en een beetje doorzettingsvermogen prima te doen en vooral een erg leuke, onvergetelijke ervaring.
2.Wil je de EORC 16 km voltooien? Dan moet je in het bezit zijn van een flinke algemene lichamelijke conditie en doorzettingsvermogen.
3.Wil je kans maken op de titel Elite Off-Road Champion? Dan hoor je bij de meest fitte deelnemers die over hun lichamelijke en psychische grenzen gaan om als eerste over de finish te komen en die felbegeerde beker in ontvangst te nemen! In deze groep is slechts plaats voor 50 atleten, die als eerste startgroep de 16 km met 32 obstakels gaan aanvallen.

De in Weert geboren en getogen topatlete Maaike Caelers heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Elite Off-Road Challenge obstakelrun, die op 17 augustus in de Weerter- en Budelerbergen wordt gehouden.
Maaike is een van Nederlands beste triatleten en eindigde in 2013 als 10de op de wereldranglijst.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Elite Off-Road Challenge.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Elite Off-Road Challenge zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.