zondag 26 augustus 2012

Veluwe Marathon

Apeldoorn (GE)

5 km - 10 km - halve marathon - 25 km - 30 km - 35 km - marathon

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement Veluwe Marathon is inmiddels verlopen.

Hardlopen op de Veluwe
Zondag 26 augustus 2012 is er de tiende marathon van Kootwijkerzand naar Heerde. Deze Veluwe Marathon is een superleuk loopevenement! Uniek omdat de marathon van zuid naar noord Veluwe loopt in één lange weg door het bos en heide gebied. Wat deze marathon verder uniek maakt is dat de hardlopers begeleid worden door een fietser. Iedereen kan deze marathon in teamverband afleggen.

Je kunt je individueel aanmelden. Verder kun je een team opgeven van minimaal 2 personen waarvan 1 met fiets. Ook 3 hardlopers met 1 fiets of bijvoorbeeld 4 lopers met 2 fietsen. Helemaal afhankelijk hoe zwaar/licht je het wilt maken. Je loopt gezamenlijk met alle andere deelnemers 42.195 km. Je wisselt dus af met de fietser die puur als begeleider meegaat (voor drinken en kleding etc.). De etappes die je loopt zijn steeds 5km lang, hier mag je maximaal 30 minuten over doen. Dan volgt er een herstart met het gehele deelnemersveld. (Dus in totaal 8 x 5km + 2,195km = 42.195m)

Het is een kleine logistieke operatie om de marathon tot een succes te maken. De deelnemers vertrekken per auto met fiets om 08.00 uur vanaf de Kiosk aan de Elburgerweg 31 te Heerde. Er is voor de deelnemers een aanhangwagen voor de meegebrachte fietsen beschikbaar. Belangrijk is dat je als deelnemer van Heerde (het uiteindelijke eindpunt) naar het startpunt van de marathon in Kootwijkerzand wordt gebracht door familie of vrienden. Zodra je dan de marathon hebt afgelegd en in Heerde bent aangekomen kun je hier vandaan weer huiswaarts.
Zodra we bij Kootwijkerzand aankomen worden de fietsen afgeladen en naar het startpunt gebracht. (300m van de parkeerplaats). Bij het Kootwijkerzand is een uitkijktoren waar vandaan we starten. Hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht over het Kootwijkerzand. Na het beklimmen van deze uitkijktoren beginnen we met de eerste 5 kilometer over de zandvlakte wat erg mooi hardlopen is. Diegene die de deelnemers haalt of brengt is ook van harte welkom bij de finish: een hapje en drankje staan klaar!

De 5 kilometer trajecten kunnen door de snelle lopers in zo'n 20 minuten worden afgelegd en de minder snelle lopers binnen 30 minuten. Na deze 30minuten is er direct een herstart voor het nieuwe 5 km traject. We lopen langs veel bloeiende heidevelden. De Veluwe Marathon is een bijzondere happening!

Wil je meedoen? Mail dan s.v.p. naar veluwemarathon@gmail.com De kosten zijn € 20,- per persoon inclusief fietsenvervoer een hapje en een drankje op het eindpunt. Leden/sponsoren betalen € 10,- (op rek nr. 3965 70 054 t.n.v. Stichting Runningclub Heerde o.v.v. Veluwemarathon). Tot zondag 26 augustus! Heb je geen vervoer van Heerde naar Kootwijkerzand vermeld dit s.v.p. en we regelen vervoer voor je.

Deelnemen met een groter team?
Je kunt ook meedoen met je sport- of bedrijfsteam. Wil je een bijzondere loop meemaken en een mooie teamprestatie neerzetten?
Neem dan graag contact op voor de mogelijkheden.

Ultralopers?
Nieuw is dat de ultraloper ook mee kan doen. Wil je meedoen als ultraloper neem dan svp contact met ons op.Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Veluwe Marathon.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Veluwe Marathon zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.