zondag 11 oktober 2009

Canicross Amsterdam

Amsterdam (NH)

0,7 km - 2,1 km - 5,2 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Canicross Amsterdam is inmiddels verlopen.

KC Amsterdam organiseert 11 oktober evenement Ďhardlopen met je hond!í

Eerste Canicross wedstrijd in Amsterdam

Canicross is een nog relatief onbekende hondensport in Nederland. Canicross is samen met je hond in wedstrijdverband hardlopen. Op 11 oktober organiseert Kynologen Club Amsterdam een groots Canicross evenement in Amsterdam Zuidoost. Op een prachtig parcours rondom de Gaasperplas kunnen de deelnemers met hun honden, zowel recreanten als prestatielopers, vanaf 12.30 uur in diverse categorieŽn starten. De inschrijving voor het evenement is opengesteld op www.kcamsterdam.nl

Wat is Canicross?
Canicross is een loopwedstrijd met de hond, waarbij baas en hond samen een team vormen en hardlopend een parcours afleggen. De hond is daarbij aangelijnd. Iedereen, van elk niveau kan mee doen, leeftijd van de baas en ras van hond zijn niet belangrijk. Canicross komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vanuit Frankrijk is de sport overgewaaid naar BelgiŽ. Daar is het een populaire sport met veel officiŽle wedstrijden. In Nederland is Canicross een nog vrij onbekende sport. Op 11 oktober wordt de eerste Canicross wedstrijd in de regio Amsterdam gehouden.

Hoe verloopt een Canicross?
Voor een Canicross wedstrijd moeten de honden eerst ter plekke door een dierenarts gecontroleerd worden. De dierenarts controleert het vaccinatieboekje, of de deelnemende hond wel al de verplichte vaccinaties heeft gehad, en kijkt ook of de hond een goede conditie heeft. De controle is gratis maar verplicht voor elk team vooraf deelname aan de wedstrijd.
Bij het begin van de wedstrijd start er om de 30 of 60 seconden ťťn deelnemer met zijn/haar hond. Elke hond loopt aangelijnd met zijn baas het parcours. Elk team legt op die manier op zijn eigen tempo een afstand af, die kan variŽren tussen de 2 en de 8 kilometer. Daarbij moet de hond zelfstandig lopen. De deelnemende hond mag de baas trekken, maar mag zelf niet voortgetrokken worden. De deelnemers houden hun hond aangelijnd door middel van een speciale gordel of gewoon met een hondenriem in de hand. De bazen m/v worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieŽn en naar geslacht. In elke categorie kan worden gestreden om de eerste drie plaatsen. Er zijn ook verschillende startcategorieŽn voor kinderen om samen met hun hond een sportprestatie te leveren.

Graag actief met je hond? Nu inschrijven!
Ben je graag actief met je hond? Doe je aan hardlopen, of zou je dat wel eens samen met je hond willen proberen, dan kun je op www.kcamsterdam.nl inschrijven voor de Canicross wedstrijd op 11 oktober 2009. Voor trainingstips Canicross: houdt de website van KC Amsterdam in de gaten.
Bij voldoende belangstelling wordt een workshop Canicross georganiseerd, mail naar canicross@kcamsterdam.nl


Locatie Canicross evenement 11 oktober 2009:
Recreatiegebied Gaasperplas, aanmelden op het clubhuis van de Drakenbootclub EHDC. Adres: Langbroekpad 3, 1108EA Amsterdam.
Aanvangstijd: diverse categorieŽn starten op zondag 11 oktober vanaf 12.30 uur. De dierenartscontrole begint om 10.30 uur.
Meer informatie en inschrijfformulier: www.kcamsterdam.nl of email: canicross@kcamsterdam.nlGa naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Canicross Amsterdam.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Canicross Amsterdam zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.