zaterdag 15 november 2008

BVC Editie Wageningen

Wageningen

1,1 km - 1,7 km - 2,2 km - 2,8 km - 3,9 km - 5,9 km - 9,4 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement BVC Editie Wageningen is inmiddels verlopen.

De Bos en Vallei Cross competitie bestaat uit vier cross-wedstrijden die door vijf verenigingen uit de Gelderse Vallei worden georganiseerd. Elk parcours ligt in een bosrijke heuvelachtige omgeving. Ouders en begeleiders hoeven niet in de kou te blijven wachten, maar kunnen deelnemen aan de trimloop voor ouders/begeleiders van ongeveer 2500 meter. Voor de afstanden worden de KNAU-voorschriften gevolgd. Dit betekent ongeveer de volgende afstanden:
Pupillen 1 1.5 km
Junioren afhankelijk van categorie 1.5 8 km
Vrouwen en vrouwen-masters korte cross 2 3 km
Vrouwen en vrouwen-masters lange cross 6 10 km
Mannen en mannen-masters korte cross 3 5 km
Mannen en mannen-masters lange cross 10 12 km


Bij de masters is slechts n leeftijdscategorie, nl. 35+. Een master is 35 jaar of ouder vanaf de eerste wedstrijd en is dus geboren op of voor 17 november 1972. Om in de eindklassering te worden opgenomen moeten minimaal drie wedstrijden worden gelopen. De beste drie van de vier plaatsen tellen en worden opgeteld als punten, niet gefinisht telt als 50 punten. De rangorde in de eindklassering wordt bepaald door het aantal punten, degene met de minste punten wint. Bij gelijk eindigen is de plaats van de laatste cross bepalend voor de eindklassering. Voor de winnaars zijn prijzen beschikbaar (m.u.v. de trimloop). Iedereen die tenminste drie keer heeft meegedaan krijgt een herinnering na de laatste wedstrijd. Prijzen en herinneringen worden niet nagezonden. De wedstrijden beginnen omstreeks 10.00 uur met de pupillen.

In de editie van Wageningen (en ook in Ede) wordt de BVC gelopen als een officile KNAU wedstrijd. Dit betekent dat voor deelname een KNAU-wedstrijdlicentie vereist is (dus niet alleen KNAU-lidmaatschap). Om recreanten (senioren en masters) in Wageningen toch te kunnen laten deelnemen aan de BVC is voor hen de korte en lange cross formeel een trimloop. Maar voor de uitslag van het BVC-circuit maakt het niet uit, ze zijn volwaardige deelnemers aan de korte of lange cross.Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement BVC Editie Wageningen.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement BVC Editie Wageningen zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Wageningen.
Meer hardloopevenementen in Wageningen.