zaterdag 13 september 2008

Veluweloop

Wageningen

0,1 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Veluweloop is inmiddels verlopen.

estafette 9:00 uur
Zaterdag 13 september wordt voor de 28ste keer de Veluweloop georganiseerd. De Veluweloop is een breedtesportevenement met een groot recreatief karakter. Deze estafetteloop is ontstaan in Wageningen en loopt van Wageningen via de Posbank weer terug naar Wageningen. Daarbij wordt zo veel mogelijk over groene paden gelopen.

De estafetteloop bestaat uit 12 verschillende etappes: 4 vrouwen- en 8 mannenetappes, met een totale lengte van ruim 80 km, die elke ploeg moet afleggen. Ongeveer 100 ploegen uit heel Nederland namen de afgelopen edities deel.

Elke loper wordt begeleid door een fietser. Per etappe is er één lid van elke ploeg actief als loper, zodat zich op de looproute steeds 100 lopers bevinden. Op verschillende plaatsen zijn wisselpunten ingericht waarbij de lopers en loopsters het stokje (in dit geval een speciaal hesje met ploegnummer) doorgeven aan een volgende ploeggenoot. Na 4 etappes wordt er een tussentijdse finish gehouden in het Nederlands Openluchtmuseum. Op deze locatie verzamelen de ploegen zich voor een pauze (lunch). Na de herstart wordt een lus via de Posbank gelopen naar het volgende verzamelpunt, IPC Groene Ruimte. Daarna gaat het weer terug naar Wageningen. De slotetappe is voor 2008 een damesetappe. De finish ligt op de atletiekbaan van de Bongerd in Wageningen. Hier valt de definitieve ontknoping en wacht de lopers een feestelijk onthaal door ploeggenoten en andere toeschouwers. Op het finishterrein is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Een gezamenlijke maaltijd na afloop (alleen te reserveren via voorinschrijving) met aansluitend prijsuitreiking en het feest maken deze dag compleet.Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Veluweloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Veluweloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Wageningen.
Meer hardloopevenementen in Wageningen.