maandag 24 maart 2008

Rusmanloop

Oirsbeek

5,5 km - 10 Engelse mijl

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Rusmanloop is inmiddels verlopen.

Op Paasmaandag 24 maart is de 22e Rusmanloop in Oirsbeek Gemeente Schinnen.
De Peter Rusmanloop is een hardloopwedstrijd die sinds 1986 ieder jaar op Paasmaandag wordt georganiseerd in de gemeente Schinnen. Deze loop is vernoemd naar de in 1985 overleden Oirsbeekse hardloper Peter Rusman. De start (10.45 uur) en finish zijn in het centrum van het kerkdorp Oirsbeek nabij de markt en het historische pand de “Schepenbank alwaar ook de inschrijvingen zijn. Alle zes de kerkdorpen van deze prachtige gemeente zijn in het licht heuvelachtige parcours opgenomen. De route gaat vervolgens door Oirsbeek, Doenrade, Puth, Sweikhuizen, Schinnen, Amstenrade om vervolgens weer in Oirsbeek te eindigen. In het parcours zijn enkele flinke “kuitenbijters” opgenomen en gaat voornamelijk over verharde wegen met een afstand van ongeveer 10 EM. De deelnemers komen uit geheel Nederland maar ook uit Duitsland en België. Voor de jeugdige wedstrijdlopers is er een route uitgezet van 800 en een van 1600 en van af 13 jaar een 5,5km . De laatste jaren is er een enorme toename en interesse onder de jeugdigen voor deze versie.
Met de organisatie van de Rusmanloop beoogt de organisatie een aantal doelen te realiseren. De Rusmanloop beoogt hét beweegevenement van Schinnen en omgeving te zijn en koerst op een steeds groter deelnemersaantal de komende jaren. Met als hoogtepunt het 25 jarig bestaan over 3 jaar. De 10 Engelse mijlen moeten vooral ook hardlopers uit de (Eu)regio en buiten Limburg gaan trekken, waarmee tevens ook het toerisme versterkt wordt.
In het kader van de landelijke actie “30 minuten bewegen” worden er op scholen informatie gegeven en clinics gehouden. Dit om met name steeds meer nadruk te leggen op het bewegen. De scholierenloop van 800 en 1600 meter krijgt daarom steeds meer deelnemers. Evenals de recreantenloop en jeugdlopen vanaf 13jaar van 5,5 kilometer zijn een mooie uitdaging voor een conditietest. Voor inschrijvingen en overige informatie kunt u terecht bij de organisatie die in handen is van atletiekvereniging Unitas uit Sittard-Geleen. Voor meer informatie zie de website www.rusmanloop.nl of www.avunitas.nl
We verwachten weer veel toeschouwers langs het parcours en met name in het kerkdorp Oirsbeek zijn op en rond de markt en in de Schepenbank vele mogelijkheden om een leuke paasmaandag door te brengen. Gezellige terrasjes en ook voor een muziekje wordt gezorgd.
Programma:
• 10.30 uur recreantenloop van 5,5 km.
• 10.45 uur Peter Rusmanloop 16,09 km (10 mijl)
• 12.30 uur scholierenloop 100 mtr en 200 mtr voor basisscholen
• 12:45 uur Jeugdloop 800 mtr. En 1600 mtr leeftijd 6 t/m 12 jaar.
Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Rusmanloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Rusmanloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Oirsbeek.
Meer hardloopevenementen in Oirsbeek.