zaterdag 14 juni 2008

Slachtemarathon

Oosterbierum

marathon
Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Slachtemarathon is inmiddels verlopen.

Afstand
42.195 meter, zowel toegankelijk voor recreatieve als wedstrijddeelnemers. Het parcours is opgemeten en door de KNAU (atletiekunie)gecertificeerd.

Start
Nabij Oosterbierum.

Finish
In het dorpscentrum van Raerd.

Starttijd
s ochtends om 6.30 uur.

Parcours
De route gaat over een afwisselend parcours door het Friese terpenlandschap. Op een drietal stukken is de ondergrond grasdijk (nabij Franeker, Achlum en Bozum ongeveer 6 kilometer totaal). Het parcours is volledig verkeersvrij!

Verzorging
Er zullen verzorgingsposten zijn op iedere 5 kilometer. Hier is sportdrank, fruit en water te verkrijgen. Tevens is er een massagemogelijkheid onderweg en bij de finish.

Omkleden/douchen
Dit is mogelijk op het nieuwe sportcomplex Schuttersveld in Sneek, nabij de atletiekbaan van AV Horror (Thomas Zandstrastraat 2).

Busvervoer
De deelnemers worden s ochtends om 5.30 uur in colonne vanuit Sneek naar de start gebracht. Tevens worden de deelnemers na de finish weer teruggebracht naar Sneek. Iedere 10 minuten vertrekt een bus vanuit Raerd.

Parkeren
Op en nabij het sportcomplex kunt u uw auto parkeren. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Tijdregistratie
We maken gebruik van het RaceTimersysteem. Een primeur voor noord-Nederland! Via een chip in het startnummer worden de doorkomsttijden geregistreerd. Behalve de eindtijd wordt ook de halve marathontijd geregistreerd en gepubliceerd op deze webpagina. Het RaceTimer-systeem is door de KNAU (atletiekunie) gecertificeerd voor Nederlandse wedstrijden. Meer info op de nieuwspagina

Herinnering
Iedere gefinishte deelnemer ontvangt een blijvende herinnering in de vorm van een plexiglazen trofee en een T-shirt van n van onze sponsoren.

Prijzen
Ereprijzen, geldprijzen en naturaprijzen ter waarde van circa 5000 euro. Er zijn overallprijzen voor de nummers 1 t/m 3 heren en dames. Tevens zijn er categorieprijzen naar leeftijdsklasse. Het aantal prijzen wordt bepaald a.d.h.v. het aantal deelnemers in de betreffende categorie. De prijsuitreiking vindt plaatsop een nog nader te bepalen plaats en tijdstip. Winnaars dienen als ze aanspraak willen maken op een prijs verplicht aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking.

Inschrijving
Door middel van voorinschrijving op deze webpagina. Uiterlijk voor 26 mei 2008. Na-inschrijving is niet mogelijk. De inschrijving start op 7 januari 2008!

Inschrijfgeld
KNAU (atletiekunie)-leden
25 euro

Niet KNAU (atletiekunie)-leden
27,50 euro

Dit betekend dat deze kosten niet verhoogd zijn t.o.v. 2004! Deze bedragen zijn inclusief de bus- en tijdregistratiekosten. Betaling gebeurt door een eenmalige machtiging. De afschrijving is tevens bevestiging van deelname.

Organisatie hardloopmarathon
atletiekvereniging Horror, Postbus 4024, 8600 GA Sneek, in samenwerking met de Stichting Slachtemarathon.Postbus 1288, 8900 CG Leeuwarden.

Overnachtingen
Sneek en omgeving heeft prima hotels en campings. Kijk hiervoor op www.vvvsneek.nl

Diversen
Nadere informatie over het evenement wordt rond 4 juni 2008 per post toegestuurd. Hierbij toegevoegd het startnummer.
Via een nieuwsbrief proberen we je frequent op de hoogte te houden over de Slachtemarathon voor hardlopers. Deze nieuwsbrief is ook weer terug te lezen op www.slachtemarathon.com.
Er geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.
Om organisatorische redenen geldt er een tijdslimiet van 5 uur.
Het startnummer is persoonlijk. Restitutie van het inschrijfgeld is alleen mogelijk voor 15 mei 2008, onder voorwaarde van aftrek van 8 euro administratiekosten. Overdracht van startnummer is wel mogelijk. Dit kan tot 12 juni 2008. Hiervoor worden 2 euro administratiekosten gevraagd.
Inschrijving voor de Slachtemarathon voor wandelaars kan via www.slachtemarathon.nl
Deelname geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico.
Bij inschrijving ga je akkoord met de deelnemersvoorwaarden en het wedstrijdreglement (volgens richtlijnen atletiekunie). Deze zijn schriftelijk opvraagbaar bij de atletiekvereniging Horror.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Slachtemarathon.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Slachtemarathon zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Oosterbierum.
Meer hardloopevenementen in Oosterbierum.