donderdag 29 mei 2008

Dorland en Theunisloopcompetitie

Edam

10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Dorland en Theunisloopcompetitie is inmiddels verlopen.

10 km 19:15 uur
Inschrijven kan vanaf 18:00 in de kantine A.V. Edam. Het inschrijfgeld voor de complete competitie is € 12,50 en u betaald € 1,50 voor een losse wedstrijd. Bij slecht weer wordt er een 2 EM langs de Warderdijk gelopen.

De eventueel vervallen wedstrijdafstand vervangt de 2 EM die aan het einde van de wedstrijdcyclus zit.

De tijd die op een afstand gelopen wordt zal middels de 'hongaarse' tabellen omgerekend worden naar punten. Deze tabel gaat uit van de wereldrecords die rond de jaren zeventig op de verschillende afstanden stonden. De puntentoekenning gaat via een kromme. Dat houdt in dat wanneer b.v. op de 1000 meter 3.40 gelopen wordt er 10 punten per seconde extra te verdienen zijn en als men 2.40 loopt er 25 punten per seconde te verdienen zijn. Omdat het een tiental jaren terug regelmatig voorkwam dat de dames in de min uitkwamen is er voor gekozen om hun een aantal punten cadeau te doen tijdens de afstanden. Voor de mannen geldt bijvoorbeeld dat er onder de 25 minuten op de vijf kilometer gelopen moet worden om nog in de punten te vallen en bij de dames 29 minuten. Iedereen die deelneemt krijgt bij het uitlopen van de wedstrijd altijd één punt.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Dorland en Theunisloopcompetitie.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Dorland en Theunisloopcompetitie zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Edam.
Meer hardloopevenementen in Edam.