zondag 17 februari 2008

Rico Salvettiloop

Moergestel

5 km - 10 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Makkelijker en comfortabel hardlopen met warme spieren?
Zorg goed voor jezelf en je spieren, Ontdek hoe ook jij warme spieren hebt in de kou!
Lees hier 3 tips voor hardlopen in de kou.

Let op: Het loopevenement Rico Salvettiloop is inmiddels verlopen.

Het parcours van de loop heeft als groot voordeel dat het de landelijke sfeer van het bosrijke Moergestel ademt, maar dat het tevens voor 95% verhard is. Dit is 5% meer dan vorig jaar om dat een gedeelte van het parcours nu geasfalteerd is. De Rico Salvettiloop is dan ook voor de atleet die prestaties voorop stelt een prima mogelijkheid om te peilen hoe het met de conditie gesteld is na een periode van wellicht wat minder trainingsarbeid dan normaal in deze winterse periode.

Ook voor de puur recreatieve loper biedt de Rico Salvettiloop een prima kans om weer eens in een prachtige omgeving gezamenlijk met de loopsport bezig te zijn. De organisatie is ervan overtuigd dat de loop een bijdrage kan leveren om met nog grotere energie door te gaan met deze zowel voor lichaam als geest zo gezonde tak van sport.

De loop bestaat uit twee afstanden nl. 5 en 10 kilometer. Omdat de ronde 5 kilometer bedraagt is het voor een ieder mogelijk na een aantal kilometers de afstand aan te passen. Wie weg gaat voor de 10 kan, indien nodig, ook na 5 kilometers finishen en zij die starten voor de 5 kilometer kunnen alsnog besluiten toch maar voor de dubbele afstand te gaan.

De start is op het Roefterrein, Stokeind 13 te Moergestel. Er zijn daar kleedruimtes en douches aanwezig.

Na afloop is er voor iedere loper, dus voor zowel de snelle wedstrijdlopers als de puur recreatieve dravers die solo, in gezins- dan wel ander in groepsverband de finish bereiken water en thee aanwezig. Men krijgt ook een speciale, fraaie herinnering aan dit evenement uitgereikt.

De loop draagt de naam van de trainer van de Moergestelse loopgroep. Rico overleed zes jaar geleden door een ongeval. Met deze loop wil de loopgroep hun bijzondere trainer blijven eren.

Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Rico Salvettiloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Rico Salvettiloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Moergestel.
Meer hardloopevenementen in Moergestel.