zondag 16 maart 2008

Runnersworld Spaarnwoudeloop

Velsen-Zuid

1,5 km - 5 km - 10 km - 20 km - 30 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Meld de volgende editie van deze loop aan!


Let op: Het loopevenement Runnersworld Spaarnwoudeloop is inmiddels verlopen.

5 km 10:45 uur, 10-10-20-20-30-30 km 11:00 uur
De Runnersworld Spaarnwoudeloop is een wegwedstrijd/prestatieloop over 5, 10, 20 of 30 kilometer. De kinderloop is ± 1500 meter. De Runnersworld Spaarnwoudeloop gaat over een ronde van tien kilometer (één keer, twee keer of drie keer) van mooie stille fietspaden in het recreatieschap Spaarnwoude, een groene long tussen Amsterdam, Haarlem en IJmuiden. Spaarnwoude is in de loop van de laatste jaren steeds bekender geworden als recreatiegebied vooral bij mensen die hun leven graag sportief inrichten en die de drukkere steden willen ontvluchten. En in dat sportieve en recreatieve beeld past de Runnersworld Spaarnwoudeloop.
De Runnersworld Spaarnwoudeloop is ooit bedacht als een soort "trainingsloop" voor mensen die zich voorbereiden op één van de marathons later in het seizoen. Daarom is er jaarlijks een groep van zo’n 200-300 lopers en loopsters die ervoor kiest om 20 of 30 kilometer te lopen. Maar ook zijn er jaarlijks ongeveer evenveel mensen die liever wat minder ver lopen, en voor hen is er een 5 of 10 kilometer.

Het parcours van de Runnersworld Spaarnwoudeloop is autovrij, redelijk beschut en er is ook een heuvel in het parcours opgenomen. Op elke vijf kilometer is er een drinkpost. Bij de finish is er warme thee en bouillon en een mooie herinnering voor iedere deelnemer/ster. De Runnersworld Spaarnwoudeloop heeft een uitstekende reputatie waar het gaat om de verzorging en wij zijn erg trots op het leger van vrijwilligers dat elk jaar weer dapper de elementen trotseert langs het parcours.

De Runnersworld Spaarnwoudeloop is de start van het BDO-Run2Day loopcircuit.

Bij de Runnersworld Spaarnwoudeloop wordt dit jaar gebruik gemaakt van een startnummerchip. Het zogenaamde Gateway concept.

Iedereen die zich voor donderdag 29 februari 20.00 heeft ingeschreven kan zijn nummer van zaterdag 1 maart tot en met vrijdag 14 maart afhalen bij Runnersworld Haarlem Anegang 29.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Runnersworld Spaarnwoudeloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Runnersworld Spaarnwoudeloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Velsen-Zuid.
Meer hardloopevenementen in Velsen-Zuid.