zondag 9 maart 2008

Merenloop

Grou

1,1 km - 5 km - 14 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Let op: Het loopevenement Merenloop is inmiddels verlopen.

1,1 km 13:30 uur, 5-14 km 14:00 uur
Start en finish 38ste Merenloop op Halbertsmaplein

Knallen in het centrum van Grou
De Merenloop beloofd een gezeligge boel te worden. Het startschot zal op 9 maart op het Halbertsmaplein in het oude centrum van Grou, knallen. Van hieruit loopt de nieuwe route langs het water richting het Theehuis. De Sisa jeugdloop, die eerst vertrekt, gaat voor het bruggetje over de Grūndaam weer terug naar de finish. De 5 en de 15Km steken het bruggetje wel over om vervolgens langs het PM kanaal de route te vervolgen. De finish is weer op het Halbertsmaplein, waar nog het nodige te beleven zal zijn.Voorinschrijving voor de Merenloop geopend
Wil je zeker zijn van een startbewijs voor de Merenloop op 9 maart aanstaande? Schrijf je dan nu voor 2 maart in via www.inschrijven.nl. Zo heb je op de dag zelf geen drukte en ben je ook nog eens een euro per loper goedkoper uit.


Merenloop Grou eerste van het Fries Loopcircuit
Dit jaar opent de Merenloop een serie van 7 lopen die meetellen voor het onlangs opgerichte Fries Loopcircuit. Dit circuit is een initiatief met als doelstelling de loopsport in Friesland nog meer te stimuleren. De behaalde resultaten tellen automatisch mee, de lopers hoeven zich dus niet apart voor het circuit op te geven. Aan het eind van het seizoen zullen de winnaars extra in de prijzen vallen. Andere lopen die meetellen voor het totaal klassement zijn:

29 maart, Condensloop in Leeuwarden - Afstand 21,1 / 9,5 km

10 mei, De Ronde van Oranjewoud - Afstand 10 em / 10 km

15 juni, 8 van Drachten - Afstand 8 km

30 augustus, Sneek/Bolsward/Sneek - Afstand 20 / 10 km

27 september, Joustermerke loop - Afstand 10 km

4 oktober, De Philips Run Drachten - Afstand 21,1 / 10 km

Meer informatie vind je op de site van het Fries Loopcircuit.Grote opkomst wandelaars en nordic walkers verwacht
De Merenloop is er voor iedere loper. Ook dit jaar zijn wandelaars en nordic walkers op de 15 kilometer lange loop meer dan welkom. Door de bijdrage van notaris Edzard Slart (links op de foto) van Idema & Slart Notarissen uit Grou kunnen de wandelaars en nordic walkers weer met grote teugen genieten van Grou en de direkte omgeving. "Nordic walking is erg in, niet verwonderlijk als je ziet hoe gezond en leuk het is." De organisatie verwacht dan ook een groeiend aantal deelnemers op de 38ste Merenloop. En na afloop is het gezellig napraten op het Halbertsmaplein.Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Merenloop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Merenloop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Grou.
Meer hardloopevenementen in Grou.