zondag 20 januari 2008

Winterloop 7 Loop

Utrecht

2,5 km - 5 km - 7,5 km - 10 km - 15 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Let op: Het loopevenement Winterloop 7 Loop is inmiddels verlopen.

2,5-5-7,5-10-15 km 11:00 uur
Op zondag 17 februari 2008 organiseert de recreatie-afdeling van HELLAS UTRECHT, als vijfde prestatieloop in het kader van de 31e editie van de 7-loop, de "Februariloop".

De start en de finish van de februariloop, zijn op de atletiekbaan Maarschalkerweerd, gelegen aan de Mytylweg te Utrecht (achter het stadion Galgenwaard van FC Utrecht).
De Mytylweg is een zijweg van de Laan van Maarschalkerweerd en is met het openbaarvervoer te bereiken met stadsbus lijn 12 (halte Herculesplein)

De start van alle lopen is om 11:00 uur.
De afstanden zijn: een 2,5 km jeugdloop en 2,5; 5; 7,5; 10; en 15 km. voor de ouderen.

Inschrijven voor de start in het SVDU-paviljoen op de atletiekbaan.
Er is kleed- en douchegelegenheid, welke ook gebruikt moet worden, omkleden in het paviljoen is niet toegestaan.

De inschrijvingsprijs bedraagt voor de jeugd tot 15 jaar € 1,50 en voor de ouderen € 2,50.

Alle deelnemers ontvangen een startkaart, welke men verplicht is te dragen. Deelnemers zonder kaart worden geweerd.

Het fraaie parcours van deze loop gaat langs de kromme rijn, door Amelisweerd naar het Fort bij Rhijnauwen, om het fort heen en dan dezelfde weg terug naar de atletiekbaan. Diegenen die de 15 km lopen vervolgen hun route over de Mytylweg voor een ronde van 5 km door Maarschalkerweerd.

Onder alle deelnemers worden prijsjes verloot. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de sponsor van de 7-loop, sportshop Run 2 Day, Mariastraat 10 te Utrecht. Tevens ontvangen alle deelnemers bij de finish een versnapering (fruit).
De 7-Loop: geen fratsen

Hardlopen is - op z’n zachts gezegd- retepopulair. Elke week kunnen trimmers kiezen uit een flink aantal ‘wedstrijdjes’ en trimlopen. De ene nog mooier dan de andere, maar ze worden ook duurder en duurder. Deelname aan de Singelloop (10 km) die onlangs werd gehouden kostte maar liefst 10 euro… Dat is 1 euro per kilometer! Deed je mee bij de na-inschrijving betaalde je zelfs 16 euro.
En zo zijn er nog wel meer van die wedstrijden waarvoor je flink in de buidel moet tasten. In dit ‘loopgeweld’ valt er een kleinschalige prestatieloop op: de 7-Loop van Hellas Utrecht.

Hoe? Geen elektronische tijdregistratie met chips, geen (gratis) herinnering en geen sportdrank. Wel nieuw dit jaar is de waterpost voor de afstanden van 10 en 15 kilometer en er is wel kleed- en douchegelegenheid en bij de finish krijg je een appel. Je ziet het: geen fratsen bij de 7-Loop.
Behalve in december is de loop telkens op de derde zondag van de maand, van oktober tot en met april.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Winterloop 7 Loop.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Winterloop 7 Loop zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.
Hardlopen in Utrecht.
Meer hardloopevenementen in Utrecht.