Tips om tot rust te komen na een lange duurloopEen groot stuk gelopen? Met deze thee kom je weer tot rust

Heb je een groot stuk gelopen? Dan kan thee drinken je helpen om je lichaam weer in een ontspannen setting te krijgen. Niet alleen groene thee is hier geschikt voor, maar nog vele andere soorten thee. Wij hebben uitgezocht welke thee perfect is om weer tot rust te komen. Lees snel verder voor onze tips.

Witte thee

Witte thee werkt kalmerend en zorgt ervoor dat je meer rust hebt in je hoofd. Misschien denk je dat je het beste groene thee of zwarte thee kunt drinken om te ontspannen, maar witte thee werkt toch echt het meest ontspannend. In zwarte thee zit namelijk veel theine. Groene thee bevat slechts een beetje theine. Witte thee zit ook vol met antioxidanten. Deze helpen je lichaam zich te beschermen tegen ontstekingen. Ook versterkt witte thee je immuunsysteem en is het goed voor de botten. Vooral mensen met osteoporose kunnen hier baat bij hebben.

Groene thee

Groene thee beschikt ook over theine. Het is een thee waarmee je tot rust kunt komen, maar het is niet geschikt om te drinken als je bijna gaat slapen. Je zal hierdoor namelijk moeilijker in slaap kunnen komen. Groene thee heeft verder ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor blijven ziektes buiten de deur. En door de vele antioxidanten waar groene thee over beschikt, helpt het ook om stress en vermoeidheid tegen te gaan.

Kamillethee

Kamillethee is naast witte thee ook een fijne thee om te ontspannen. Deze thee staat al van oudsher bekend als kalmerend. Dit komt doordat deze thee over het antioxidant apigenine beschikt, die je in veelvoud in kamillethee kunt vinden. De apigenine maakt een verbinding in je hersenen, waardoor angst verminderd wordt en je een moe gevoel krijgt. Uit onderzoek is al gebleken dat de slaapkwaliteit van mensen die kamillethee dronken een stuk hoger was van mensen die dit niet kregen. Het is dus niet alleen een thee waarmee je fijn kunt ontspannen, maar ook nog eens een stuk beter door slaapt.

Drink muntthee

Ben jij dol op verse muntthee? Dat is mooi, want deze thee kun je zeker drinken om te ontspannen. De menthol in het kruid verslapt de spieren en zorgt ervoor dat je geen krampen krijgt. Het is de perfecte thee om ten tijden van stress mee te ontspannen. Voor welke thee kies jij?