Kies een goede behandeling voor je hardloopblessureAls hardloper heb je een aardige kans dat je te maken krijgt met een aantal specifieke blessures. Hielspoor, achillespeesontsteking, lopersknie, heupklachten en springersknie zijn voorbeelden van hardloopblessures die vaak voorkomen. Het is belangrijk om niet met je klachten door te blijven lopen. Er zijn gelukkig ontzettend goede behandelingen beschikbaar, bijvoorbeeld bij een fysiotherapeut.

Dry needling voor hardlopers met blessures

Voor hardloopklachten die te maken hebben met een spierverharding is dry needling een effectieve behandelmethode. Een plek in een spier die hard aanvoelt, een zogenaamde triggerpoint of knoop, kan allerlei klachten opleveren. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de spier, verminderde kracht bij het aanspannen van een spier, stijfheid of tintelingen. Als je last hebt van een triggerpoint komt dit vaak door een verkeerde beweging of houding. Ook overbelasting kan een oorzaak zijn. Dry needling in Leeuwarden is een behandeling waarbij de therapeut acupunctuurnaaldjes gebruikt. Het gaat echter niet om acupunctuur, want dry needling richt zich op spierverhardingen en niet op meridianen. Met deze behandeling zijn goede resultaten te boeken bij onder andere blessures aan de kuitspier, hamstring en onderrug. Je merkt na de behandeling dat je spier weer soepeler is en beter functioneert.

Manuele therapie bij hardloopklachten

Door hardlopen kun je allerlei klachten aan je lijf oplopen. Je denkt in eerste instantie aan blessures aan de voeten, benen en heupen. Op andere plekken kun je echter ook problemen krijgen. Zo komen klachten aan de schouders, de nek en de rug regelmatig voor bij liefhebbers van hardlopen. Bij dit soort klachten biedt manuele therapie in Leeuwarden soelaas. Een manueel therapeut doet voor de behandeling een lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar je houding, je bewegingen en je gewrichten. Op basis hiervan stelt de therapeut een behandelplan op. Dit richt zich met name op de bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom. Tijdens de behandelingen maakt de therapeut je vastzittende gewrichten los en krijg je adviezen om op een betere manier te bewegen. Al gauw zal je pijn verminderen. Daarnaast levert de behandeling een grotere bewegingsvrijheid op.

Fysiotherapie: behandeling en advies voor hardlopers

Iedere hardloper kan op een bepaald moment baat hebben bij sportfysiotherapie. Het is erg vervelend als je door je blessure niet meer kunt sporten. Kies dus op tijd voor een behandeling bij de fysiotherapeut en voorkom zo dat je klachten verergeren. Ook voor advies bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van je prestaties staat de fysiotherapeut voor je klaar. Bij sportfysiotherapie richt de behandeling zich op een snel herstel en het trainen van lichaamsdelen die je nog wel kunt belasten. In de sportzaal van de fysiotherapeut doe je allerlei oefeningen waarbij je aan je coördinatie, kracht, stabiliteit en conditie werkt. Je komt dankzij de deskundige begeleiding gauw weer op je oude niveau. Het is zelfs mogelijk om een hoger niveau te bereiken. Wist je dat je zonder verwijsbrief een afspraak kunt maken bij de fysio in Leeuwarden? Je ontvangt hier een op maat gemaakt behandelplan, uitstekende service en persoonlijke aandacht. De openingstijden zijn bovendien ruim, je kunt bijvoorbeeld ook in de avond of op zaterdag terecht.