Weddenschappen op Formule 1 krijgt steeds meer mogelijkheden onlineIedereen in Nederland heeft wel gehoord van Formule 1 en de meeste zijn niet bang om een wedje te leggen tijdens deze wedstrijden. Onze Nederlandse Max Verstappen is een van de grootste redenen van het huidige succes van Formule 1 in Nederland en daarom zitten ook duizenden Nederlanders op Zondag aan de buis gekluisterd om hem te zien rijden in de Grand Prix. Wil jij ook de gok wagen en geld inleggen op Max? Wil je dit dan per wedstrijd doen of heb je het vertrouwen dat hij het kampioenschap mee naar huis neemt? Als jij geen antwoord kan geven op deze vragen dan is het handig om meer te weten over sportweddenschappen en de Formule 1. Dat lees je in dit artikel.

Hoe zit de Formule 1 in elkaar?

Als je nog niet zoveel weet van de Formule 1 dan is het belangrijk dat je je erin gaat verdiepen voordat je een weddenschap aangaat (anders is het alleen maar weggegooid geld). Max Verstappen is een Nederlandse Formule 1 coureur die voor Red Bull rijdt. De Formule 1 is de titel die we gegeven hebben aan het racen van auto’s die sneller gaan dan 300 kilometer per uur. Deze auto’s maken 15000 toeren, hierdoor zijn ze in staat hoge snelheden te behalen. De wedstrijden van de Formule 1 worden over de gehele wereld gereden en we tellen in totaal 23 races. Dit noemen we de Grand Prix. Naast Max Verstappen en Red Bull zijn er nog andere coureurs die voor andere teams rijden, zoals Ferrari en Mercedes. Je zal het misschien gek vinden dat de Formule 1 onder sport valt, maar omdat het wedstrijden zijn zal je de weddenschappen voor de Formule 1 vinden onder sport.

Met welke factoren moet je rekening houden als je gaat wedden op de formule 1 wedstrijden?

Heel veel factoren zijn er niet, maar er zijn zeker een aantal belangrijke factoren waar rekening mee gehouden moet worden wanneer er gegokt wordt:

  • Team
  • Coureur
  • Weersomstandigheden
  • Vrije Trainingen
  • Kwalificatieronde

Deze factoren beïnvloeden elkaar echter ook allemaal. Het ene team werkt namelijk sneller in regen, terwijl het andere team juist een betere coureur heeft. De Formule 1 is meer een teamsport dan je denkt! Verder is het dus belangrijk het nieuws rondom Formule 1 in de gaten te houden. Wanneer een coureur een blessure heeft gehad is de kans er dat hij minder presteert dan wanneer hij geen blessure heeft gehad.