Waarom je als hardloper verschillende Fitbit bandjes nodig hebtEen rondje hardlopen is net wat leuker wanneer je achteraf je statistieken kunt bekijken. Hoe hard heb je gelopen? En wat heb je in totaal gerend aan kilometers? Uit onderzoek blijkt dat zo'n 6 miljoen Nederlanders op een manier hun activiteiten bijhouden, bijvoorbeeld met een handige app of met een smartwatch of activiteitentracker zoals een Fitbit.

Het grote voordeel van een Fitbit is dat je je smartphone niet mee hoeft te nemen tijdens het rennen. Je zet de activiteit op je tracker aan en de hardloopsessie wordt vanaf het begin tot het einde geregistreerd. Om ervoor te zorgen dat je Fitbit goed blijft zitten, is een lekker zittend Fitbit bandje een must. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Ga voor een sportief Fitbit bandje aan je Fitbit

Er zijn heel wat Fitbit bandjes waar je uit kunt kiezen om aan je Fitbit te bevestigen. Over het algemeen gebruiken mensen een Fitbit de hele dag. Hoewel het grootste doel van een dergelijke activiteitentracker is om je activiteiten bij te houden, is een Fitbit ook gewoon een horloge. Daarom is het wel zo fijn om te weten dat er verschillende bandjes te koop zijn voor een Fitbit. Een bandje verwisselen is zo gepiept, waardoor je voor iedere gelegenheid een ander bijpassend bandje aan je Fitbit kunt bevestigen.

Omdat een Fitbit in eerste instantie wordt gezien als een sportief horloge betekent dit dat er ook veel verschillende sportieve bandjes te koop zijn. Wanneer je regelmatig hardloopt, is het zeker aan te raden om zo'n bandje aan te schaffen. Een sportief Fitbit bandje is namelijk gemaakt van rubber, wat het ideale materiaal is voor tijdens het sporten. Rubber absorbeert namelijk geen vocht. Daardoor blijft het bandje tijdens je work-out mooi en volledig intact. Daarbij is zo'n sportief bandje heel gemakkelijk en snel schoon te maken en zorgt dit materiaal ervoor dat je huid niet gaat irriteren.

Fitbit bandjes voor iedere dag: voor sporten en werken

Een sportief rubberen bandje ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Althans; wanneer je voor een zwarte, bruine of grijze uitvoering gaat. Deze kleuren passen over het algemeen ook heel goed bij een alledaagse look. Vind je het bijvoorbeeld prettig om voor werk 's ochtends hard te lopen? Tussen het hardlopen en naar werk gaan hoef je in dat geval geen bandjeswissel te doen. Een sportief bandje is namelijk multifunctioneel en kan voor iedere look, tenzij je het natuurlijk zelf prettig vindt om voor een ander bandje te gaan. Een leren of stalen bandje staat op de werkvloer namelijk wel weer wat zakelijker.

Juist omdat je zo ontzettend veel keuze hebt in Fitbit bandjes is het voor hardlopers, en eigenlijk voor iedereen, aan te raden om voor verschillende bandjes te gaan. Zo is een nylon bandje, dat we bijvoorbeeld veel zien voor de Fitbit Charge 5, eveneens ontzettend populair voor een work-out en een werkdag. Deze bandjes kunnen heel goed tegen water en zijn daarom geschikt voor een hardloopsessie in de stromende regen. Of voor een zwemsessie om zo je spieren even te ontlasten na het rennen van een marathon. Daarom is het voor de afwisseling wel zo fijn om een aantal verschillende Fitbit bandjes te hebben.

Hoe kies je een passend Fitbit bandje uit?

Het verwisselen van een Fitbit bandje is ontzettend eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is je Fitbit op de kop op een zachte ondergrond neerleggen. Je ziet de achterkant van de tracker naar boven liggen. Daar zie je een pinnetje dat je aan de kant schuift, waarna je zo het bandje uit het horloge kan schuiven. Het plaatsen van een nieuw Fitbit bandje gaat net andersom; trek het pinnetje naar achteren om het bandje te plaatsen. Check goed of het bandje klikt, zodat je de Fitbit zonder problemen kunt gebruiken bij je volgende hardloopsessie. Het zou zonde zijn als het bandje niet goed vastzit.

Daarnaast is er nog een aantal andere zaken waar je op kunt letten wanneer je een Fitbit bandje wil kopen. Kijk bijvoorbeeld naar de sluiting van een bandje; er zijn verschillende sluitingen beschikbaar. Voor hardlopers is een gespsluiting het meest aan te raden. Dat is de sluiting die je ook het vaakst ziet bij rubberen sportbandjes. Kies je voor nog een paar andere Fitbit bandjes dan heb je de keuze uit druksluitingen, magneetsluitingen, klittenbandsluitingen, vlindersluitingen en klemsluitingen. Ook zijn er elastische bandjes zonder sluiting; deze schuif je zo over je pols wat ook ideaal is voor hardlopers.

Afbeelding van Sasin Tipchai via Pixabay