Hoe je workouts te starten na de vakantieTijdens het vakantieseizoen kunnen alle heerlijke gerechten, die aan te pas komen bij de verschillende festiviteiten, het voor mensen best moeilijk maken om op schema te blijven met hun dieet en trainingsroutine. 

Als je jezelf hebt laten gaan en flink hebt zitten genieten van al dat lekker eten, dan is het na zo een vakantieperiode hard werken om ervoor te zorgen, dat je op gegeven moment niet te maken krijgt met een te strakke jeans. In deze blog meer over het starten van je workouts na de vakantie. 

Begin fris 

Na de vakantiedagen is het niet de bedoeling, dat je met schuldgevoelens gaat zitten omdat je misschien te veel hebt gegeten tijdens de feestdagen en in mindere mate aan je lijn hebt gedacht. Je hebt een beetje kunnen genieten van je vakantie en nu is het dan weer tijd om fris te beginnen met je workouts. Je kunt zelfs overwegen om je in te schrijven bij een sportschool om mee te doen aan workout-programma’s. 

Start langzaam 

Een bruikbare tip is om langzaam te beginnen met je workouts. Overbelast je lichaam bijvoorbeeld niet door meteen uren aan cardio sessies te doen. Je voorkomt hierdoor onnodige blessures. In plaats daarvan kun je rustig beginnen op een loopband en je workout dagelijks opbouwen. 

Sportscholen hebben loopbanden, maar je kunt ook online op zoek gaan naar de beste loopband als je er zelf eentje wil aanschaffen. Was je voor de vakantie al gestart met trainen en had je een bepaald ritme opgebouwd? Dan kun je ervoor kiezen om je workout te combineren met pilates of yoga. Dit zal je helpen om langzaam terug te keren naar het ritme dat je al gewend was. 

Het belang van goede voeding 

Het is van belang om bij het fitnessen de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Je dient dus de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten op te nemen. Het beste kun je binnen 10-15 minuten na een training een lichte, maar tegelijkertijd ook voedzame versnapering tot je nemen. Probeer een schema bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld binnen een uur nadat je wakker bent ervoor kiezen om te ontbijten en je kunt dat weer om de 3 tot 5 uur doen. Je zorgt hierdoor voor een goed metabolisme en je houdt je bloedsuikerspiegel op pijl.

Drink voldoende water 

Lichaamsbeweging brengt ook met zich mee, dat je voldoende water binnen moet krijgen om gehydrateerd te blijven. Dit is verder ook van belang voor een optimale stofwisseling. Het is van belang om dagelijks minimaal 2 tot 2,5 liter water per dag binnen te krijgen.