Dit is waarom Hoka One One hardloopschoenen populair zijnHet mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat er steeds meer fanatieke hardlopers te zien zijn. Voor velen betekent dit dat de hardloopoutfit weer uit de kast gepakt wordt en dat men op zoek gaat naar de juiste hardloopschoenen. Het kiezen van de beste hardloopschoenen is echter niet altijd even makkelijk. Er zijn veel merken hardloopschoenen in alle prijsklassen. Steeds meer hardlopers hebben moeite met kiezen tussen deze merken, en te bepalen welke schoenen het beste bij hun voeten passen. Een van de merken die de laatste tijd erg aan populariteit aan het winnen is, is Hoka One One. Wij vertellen je wat meer over deze hoogwaardige hardloopschoenen. 

Schoenen voor iedereen
Of je nu een recreatieve hardloper bent, of een atleet die aan trainen is voor de halve marathon, Hoka One One biedt schoenen voor elke soort hardloper. Het merk bestaat nu ruim tien jaar en heeft zich voorgenomen om voor iedereen een kwalitatieve maar betaalbare hardloopschoen te kunnen bieden. Zowel voor mannen als voor vrouwen, en zowel voor mensen die op de atletiekbaan hun rondjes rennen als hardlopers op asfalt zijn er schoenen beschikbaar. Dus wat voor type loper je ook bent, grote kans dat je in het assortiment van Hoka One One hardloopschoenen de schoenen vindt die voor jou geschikt zijn. 

Goede demping
Een van de belangrijkste onderdelen van een hardloopschoen is de demping. De demping in een schoen zorgt er namelijk voor dat de kans op blessures verlaagd wordt, en het vergroot het loopcomfort. Door een innovatieve samenstelling van de zool biedt het ongeveer 2,5 keer meer demping dan een reguliere hardloopschoen. De stootdemping van deze schoenen is erg goed, waardoor de belasting op je hele lichaam minder is dan bij een reguliere schoen. 

Voet afrollen
Naast de demping van de schoen is ook de flexibiliteit van de zool een belangrijk onderdeel van de schoen. De schoenen van Hoka One One zijn erg flexibel en de zool heeft bovendien een bolle vorm. Deze bolle vorm zorgt voor een schommelstoel effect; het afrolproces van de voet tijdens het lopen wordt hiermee geoptimaliseerd. De contacttijd met de grond is daarmee minimaal en je loopbeweging wordt daarmee automatisch veel efficiënter. 


Welke schoen je ook kiest om mee hard te lopen, zorg dat je de juiste schoen voor jouw voeten kiest. Een minder grote kans op blessures en een verhoogd loopcomfort zorgt voor meer hardloopplezier.