De 3 beste marathons in de Verenigde Staten van AmerikaDit 42,195 kilometer lange evenement, dat geïnspireerd is op de verhalen over de slag bij Marathon in de 5e eeuw voor Christus, is een van de beroemdste en bekendste Olympische sporten sinds het officieel onderdeel werd van de Spelen van Athene in 1896. Sindsdien is het een sport geworden die door velen wordt beoefend en bewonderd. De Verenigde Staten van Amerika is een populaire bestemming om aan deze wedstrijden deel te nemen, met drie van de zes internationale wedstrijden die samen de "World Marathon Majors" vormen, 's werelds beste marathons. Wie aan een of meer van deze wedstrijden wil deelnemen, dient rekening te houden met de inschrijvingsdata en de voorwaarden van elk van deze wedstrijden. Als het zover is, is het ook belangrijk om niet te vergeten om een ESTA voor Amerika aan te vragen voordat u op reis gaat.

Marathon van New York

De marathon van New York is een van de beroemdste en meest begeerde marathons ter wereld en maakt deel uit van de World Marathon Majors, samen met die van Boston, Chicago, Tokio, Londen en Berlijn. Hij wordt sinds 1970 gehouden en is de marathon met de meeste lopers ter wereld. De race start op Staten Island, loopt door Brooklyn en Queens en finisht in het iconische Central Park. Deze marathon werd vanwege de coronapandemie afgelast, maar zal volgend jaar november terugkeren met 33.000 deelnemers. De non-profit marathonorganisatie, New York Road Runners (NYRR), zet zich in om mensen te helpen en te inspireren door middel van hardlopen.

Boston Marathon

De Boston Marathon, georganiseerd door de Boston Athletic Association, is een van de oudste en belangrijkste wedstrijden ter wereld en wordt al sinds 1897 gehouden. Hij begint in de stad Hopkington, gaat de heuvel op die bekend staat als "Heartbreak Hill" en eindigt op Copley Square. Een gebeurtenis die deze wedstrijd heeft gekenmerkt was de aanslag in 2013, waarbij 3 toeschouwers werden gedood en meer dan 260 gewond raakten. Howel de marathon gewoonlijk op de derde maandag van april wordt gehouden, werd hij vanwege de coronapandemie in 2020 voor het eerst in meer dan 120 jaar afgelast en is de datum van de marathon van dit jaar 11 oktober.

Big Sur Internationale Marathon

Deze marathon staat bekend om zijn prachtige parcours en onovertroffen uitzichten, waardoor het een van de meest pittoreske wedstrijden is. Sinds de eerste race in 1986, georganiseerd door Bill Burleigh, is het een van de bekendste marathons ter wereld geworden. Het parcours loopt langs de Highway 1 van Californië, van Big Sur tot Carmel, en wordt gekenmerkt door het oversteken van de legendarische Bixby Bridge halverwege de wedstrijd. De non-profit Big Sur Marathon Foundation bevestigde dat de volgende editie helaas pas in april 2022 zal plaatsvinden. foto: De marathon van New York in 2017, foto door Spencer Imbrock via Splash.