3 sportieve tassen voor bidon, banaan en hardloopkledingHardlopers nemen zo min mogelijk met zich mee, maar voor een hardloopwedstrijdje is dat anders. Dan sjouwen ze vooraf vaak zoveel kleding mee dat een passende sportieve tas geen overbodige luxe is. We inspireren je hier met een aantal geschikte exemplaren. 

Ooit een hardloper ontmoet die voor een georganiseerde loop duidelijk was over zijn kledingkeuze? Je hoeft de vraag niet te beantwoorden, want het geeft op zich al aan dat hardlopers vaak twijfelkonten zijn als het gaat om welke kleding er gedragen gaat worden. Bij een 5 kilometer loop kun je je daar niet zo’n buil aan vallen. Kleed je je wat te luchtig voor de buitentemperatuur dan loop je je wel warm. Bovendien is het zo voorbij. Bij een 10 kilometerloop wordt het al wat lastiger en wie aan een marathon begint, moet goed weten wat hij of zij doet. Te warm is niet goed, te koud ook niet. Alhoewel dat laatste zelden voorkomt want wie hardloopt weet dat je het binnen een paar minuten vaak al warm hebt. 

Hardlopers zijn sportmode bewust

Het gevolg is dat veel hardlopers richting een hardloopwedstrijd de schoudertas of rugzak vol hebben met kleding. Korte broek, korte broek met pijpjes (short-tight), driekwart broek (knicker), lange broek (tight). Hemdje, shirtje (een stuk of wat), shirt met lange mouw, regenjack, windjack en een paar extra schoenen. Dan hebben we het nog niet eens over het verschil tussen broeken met zakjes en ritsen en de verschillende sokken of kousen gehad. In ieder geval kun je met deze garderobe op het laatste moment nog kiezen waar je je in kleden wilt. En niet alleen in verband met het weer, ook de uitstraling heeft wat om het lijf. Hardlopers zijn best sportmode bewust. 

Sportieve tassen waar alles in past

Dat geldt ook voor de tas waarin al deze spullen worden meegenomen. Dat stop je niet in een niemendalletje. Daarom hier de meest sportieve mooie tassen waar hardloopkleding en schoenen prima in meegenomen kunnen worden. Daar passen ook de waterzak, handdoek, trainingsjack en voeding voor tijdens, voor en na de run in zoals een bidon, bananen, gelletjes en energierepen. Alles past in deze tassen, voor zowel volwassenen als kinderen. Want jong geleerd…

Rugzak

Een fantastische rugzak met veel ruimte is een Jack Wolfskin rugzak. Ook een zee aan ruimte vind je in een rugzak van Dakine. Zowel Jack Wolfskin als Dakine zijn enorm sportieve merken, die uit de liefde voor de sport zijn ontstaan. Met een inhoud van respectievelijk 28 liter en 18 liter kun je hier heel goed mee uit de voeten. Geen zorgen, alles past erin. Je hebt voor een loopje wel iets anders aan je hoofd dan je druk maken om je tas. En de verschillende compartimenten zorgen ervoor dat je de schoenen in een vak kunt stoppen en de kleding weer in een andere. 

Rugzak kind

Kinderen die aan een 1 kilometer of 3 kilometer kidsrun meedoen voor die heuse medaille, willen natuurlijk hun bidon en boterhammen in een eigen kinderrugzak meenemen. Toppers voor kinderen zijn onder andere Pick & Pack rugzakken in formaat M (er moet lekker veel in passen), sportieve exemplaren van Herschel, Kipling, Zebra of Fjällraven. Je kunt overigens ook voor kinderen bij het sportieve Dakine terecht. 

Laptoptas

Dat klinkt raar, een laptoptas waar je je sportkleding in meeneemt. Toch laten we deze hier niet ongenoemd. De meeste laptoptassen zijn van een formaat en uitstraling die de klassieke aktetas ver voorbij is. Neem als voorbeeld nu eens de Eastpak schouder-laptoptas in polyester. Zo’n laptoptas kan een stootje hebben, biedt een zee aan ruimte en is prima geschikt om als sportieve tas met je mee te dragen. Ook veel rugzakken met plaats voor een laptop zijn als sporttas in te zetten. Het laptopvak biedt alleen maar meer gebruiksgemak.