Waarom zijn eiwitten goed voor hardlopers?
Hoewel eiwitten vaak worden gekoppeld aan spieropbouw, een doel dat hardlopers misschien niet direct hebben, spelen ze toch een grote rol in het dieet van duursporters. Eiwitten bieden namelijk meer dan alleen hulp bij spiergroei. Waar heb je eiwitten p.
Lees verder..


Tips om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen
Wanneer je geen smartwatch hebt, is het meenemen van je telefoon vaak wel zo verstandig tijdens het hardlopen. Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld muziek, maar ook voor het bijhouden van je prestaties. Door middel van verschillende apps kunnen je rout.
Lees verder..


5 redenen om als hardloper creatine te gebruiken
Of je nu een fanatieke hardloper bent die kilometers verslindt of gewoon geniet van een ontspannen rondje in het park, elke hardloper heeft soms een extra steuntje in de rug nodig. Hoewel creatine veel gebruikt wordt door bodybuilders en powerlifters, heb.
Lees verder..


Effectief omgaan met hardloopblessures: gids voor herstel en preventie
Hardlopen is een fantastische vorm van lichaamsbeweging die niet alleen bijdraagt aan fysieke fitheid, maar ook aan mentale gezondheid en welzijn. Echter, net als elke andere vorm van lichaamsbeweging, brengt hardlopen het risico met zich mee op blessures.
Lees verder..


Zo herstel je het snelst van een hardloopblessure
Hardlopen is een sport die al sinds jaar en dag enorm populair is. Dat komt enerzijds natuurlijk doordat het effectief is voor het opbouwen van conditie en het verliezen van gewicht, maar ook omdat het erg laagdrempelig is. Zo kun je namelijk overal en al.
Lees verder..


Wat doet creatine en hoe werkt het?
Creatine kan je spierkracht vergroten, je helpen om langer harder te werken in de sportschool en je een grotere spierpomp geven. Het is ook heel veilig, dus is er geen enkele reden om dit effectieve supplement aan je routine toe te voegen? Wat is creatin.
Lees verder..


Online Sport Trends en Fysieke Verbinding
Mens en sport. Hoe zit het met die relatie? Wat doet sport met de mens of de mens met sport? In dit artikel gaan we je uitleggen waarom die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We duiken wat dieper in de integratie van de verbinding van Spor.
Lees verder..


De perfecte regenjas voor hardlopen: Waar moet je op letten?
Als hardloper in Nederland weet je één ding zeker: vroeg of laat ga je te maken krijgen met regen. Maar laat die grijze wolken je niet van de wijs brengen! Een goede heren of dames regenjas is dé oplossing om droog te blijven tijdens .
Lees verder..


Voedingstips voor Marathonlopers: Energieboost voor de Loper in Jou
Ben je van plan om de ultieme uitdaging aan te gaan en een marathon te lopen? Dan weet je waarschijnlijk dat voeding een cruciale rol speelt in je prestaties. Het is essentieel om je lichaam van de juiste brandstof te voorzien, zodat je de 42,195 kilomete.
Lees verder..


Levensreddende veiligheid voor sportverenigingen
Hardloop- en andere sportverenigingen zijn meer dan alleen plekken voor lichaamsbeweging en competitie; ze zijn gemeenschappen waar mensen samenkomen om hun passie voor sport te delen. Het is daarom van cruciaal belang dat deze verenigingen niet alleen de.
Lees verder..


Waar moet ik op letten bij afsluiten autoverzekering?
Wanneer je voor de keuze staat een autoverzekering af te sluiten kan er veel op je afkomen, zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Er zijn immers allerlei pakketten mogelijk, met daarbovenop ook nog eens tal van verzekeringsmaatschappijen die alle.
Lees verder..


Effectieve Pijnvermindering van Kniepijn bij Hardlopen: Tips en Strategieën
Hardlopen is een populaire vorm van lichaamsbeweging die talloze voordelen biedt voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Helaas kunnen knieproblemen de enthousiaste hardloper parten spelen en het plezier van de activiteit verminderen. Kniepijn is ee.
Lees verder..


Waarom je als hardloper verschillende Fitbit bandjes nodig hebt
Een rondje hardlopen is net wat leuker wanneer je achteraf je statistieken kunt bekijken. Hoe hard heb je gelopen? En wat heb je in totaal gerend aan kilometers? Uit onderzoek blijkt dat zo'n 6 miljoen Nederlanders op een manier hun activiteiten bijhouden.
Lees verder..


Waar moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen?
In de afgelopen jaren is hardlopen als sport alleen maar populairder geworden. Juist omdat het zo'n toegankelijke sport is en je er in verhouding met andere sporten niet veel geld aan kwijt bent, kent Nederland inmiddels veel mensen die hardlopen. Wanneer.
Lees verder..


Snel herstellen met vegan protein
Hardlopen is een populaire sport die niet alleen de fysieke conditie verbetert, maar ook de geestelijke gezondheid bevordert. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint, het is belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen om je .
Lees verder..


Kortingscode Ice Power en KT tape
Hardloopblessures zijn helaas een veelvoorkomend probleem voor hardlopers van alle niveaus. Het constant belasten van de spieren en gewrichten tijdens het hardlopen kan leiden tot overbelasting, verrekkingen en andere blessures. Gelukkig zijn er verschill.
Lees verder..


Dit is waarom huidverzorging voor hardlopen belangrijk is!
Laten we kennismaken met de ultieme huidverzorgingsroutine voor een vlekkeloze teint! Wie wil er nu niet stralen met een prachtige huid? In dit artikel delen we enkele belangrijke tips en tricks om je huid gezond en stralend te houden. Van het reinigen va.
Lees verder..


Wil je hardlopen in de zomer? Let op deze drie zaken!
Je hebt van die fanatieke hardlopers die ervan genieten om door de stromende regen of zelfs sneeuw te lopen. Maar de meesten van ons genieten toch het meeste van een heerlijke hardloopsessie in de zon. Zeker wanneer de zon fel schijnt en het kwik stijgt v.
Lees verder..


Hoe je hardloopkleding het beste kunt wassen in de wasmachine
Ben jij een fanatieke hardloper? Dan is de kans groot dat je meerdere keren per week buiten of in de sportschool te vinden bent en daar de nodige kilometers loopt. Logisch dus dat je kleding na een flinke sessie wel een wasbeurt kunnen gebruiken. Allereer.
Lees verder..


Top 5 onmisbare accessoires voor lange afstand hardlopen of wandelen
Als je lange afstanden gaat hardlopen of wandelen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Naast de juiste kleding en schoenen zijn er ook accessoires die je kunt gebruiken om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Hieronder vind je .
Lees verder..


Wat te doen bij een blessure door het hardlopen
Hardlopen is een populaire en laagdrempelige sport om te beoefenen en kan vele voordelen hebben voor zowel lichaam als geest. Het is echter belangrijk om stap voor stap op te bouwen en jezelf en je lichaam niet te overbelasten om blessures te voorkomen. H.
Lees verder..


Daag jezelf uit om meer uit het leven te halen
Geniet je volop van het leven? Of kan het nog beter? Als jij iemand bent die graag zijn grenzend verlegt om alles uit het leven te halen, is het een mooi moment om eens na te denken over je toekomst. Welke doelen stel je en welke dromen staan op je bucket.
Lees verder..


Wordt hardlopen steeds populairder?
Een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijker voor veel mensen. We zijn steeds meer bezig met gezonde voeding en voldoende beweging om ons lichaam gezond te houden en ons goed te voelen. Een populaire manier om aan deze gezonde levensstijl te werken i.
Lees verder..


Tips voor de beginnende hardloper
Wil jij graag beginnen met hardlopen? Dan is dat natuurlijk ontzettend goed. Voldoende beweging en gezonde voeding vormen namelijk de basis voor een gezonde leefstijl. Toch zien we dat veel mensen zonder zichzelf goed voor te bereiden, met hun sneakers he.
Lees verder..


Oefeningen met weerstandsband voor hardlopers
Wanneer je een fanatiek hardloper bent kunnen weerstandsbanden een hoop voor je doen. Het is namelijk belangrijk om je lichaam op de juiste manier op te warmen voordat je begint met hardlopen. Daarnaast is het onderhouden van verschillende spiergroepen va.
Lees verder..


Hardlopen in alle seizoenen: kies de juiste kleding
Als je graag buiten hardloopt, doe je dat het liefst het hele jaar door. Het is hierbij essentieel dat je goed gekleed bent. Met een zorgvuldige planning kun je genieten van hardlopen bij warm, koud en regenachtig weer. Dit zijn drie tips waarmee je in al.
Lees verder..


Live de London Marathon 2023 vanuit Nederland kijken
Op zondag 23 april zal de 43e editie van de Marathon van Londen plaatsvinden, een jaarlijkse traditie. De London Marathon wordt, zoals de naam al verklapt, gehouden in de straten van Londen en duizenden lopers zullen deelnemen aan dit iconische evenement..
Lees verder..


Hardloopwedstrijd organiseren? Check deze tips
Nu de restricties rondom COVID-19 alweer meer dan een jaar achter ons liggen, staan er weer volop sportieve evenementen op de agenda. Misschien heb je er zelf al eens aangedacht om een hardloopwedstrijd te organiseren, maar weet je niet goed waar je moet .
Lees verder..


Hardlopen versus fietsen: wat is beter?
Fietsen en hardlopen zijn twee van de meest populaire aerobe oefeningen ter wereld waarbij je geen gewichten gebruikt, wat betekent dat er een goede kans is dat je minstens één van hen hebt geprobeerd, of er zelfs maar aan hebt gedacht. Als .
Lees verder..


Deze supplementen zijn populair onder hardlopers
Ben je fanatiek hardloper en wil je zeker weten dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Dan is soms verstandig om extra voedingssupplementen in te nemen om betere prestaties te leveren en om langere afstanden te kunnen afleggen. In dit artikel legg.
Lees verder..


De beste waterflesjes voor hardlopers
Velen van ons hebben moeite om de aanbevolen twee liter water per dag te consumeren, waarbij degenen die aan inspannende activiteiten deelnemen, zoals hardlopers, een nog groter risico lopen op een tekort aan H2O-inname. In plaats van jezelf herinneringen.
Lees verder..


Een hardloopblessure en een zorgverzekering vergelijken
Het begint met een klein pijntje tijdens het hardlopen, bijvoorbeeld in de knie. Dat pijntje is eerst een paar minuten afwezig maar na een paar weken kun je geen meter meer hardlopen meer zetten zonder pijn en krijg je zelfs last wanneer je de trap oploop.
Lees verder..


Sporten is gezond
Voor een gezonde levensstijl moet je tijd maken. Je kunt niet verwachten dat hetallemaal vanzelf gaat; je zult er zelf bewust voor moeten kiezen om te gaan sportenen je kiest er zelf voor om een gezonde maaltijd klaar te maken. Het is daarombelangrijk om .
Lees verder..


Vier praktische tips ter voorbereiding op een massastart
Hardlopen doen wij vaak in ons eentje of samen met een vaste hardlooppartner. Maar af entoe een evenement bezoeken is voor de afwisseling ook ontzettend leuk. Of het nu om eenMud Masters race gaat of een marathon, de motivatie om met zijn allen een uitdag.
Lees verder..


Dit is waarom Hoka One One hardloopschoenen populair zijn
Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat er steeds meer fanatieke hardlopers te zien zijn. Voor velen betekent dit dat de hardloopoutfit weer uit de kast gepakt wordt en dat men op zoek gaat naar de juiste hardloopschoenen. Het kiezen van de be.
Lees verder..


Weddenschappen op Formule 1 krijgt steeds meer mogelijkheden online
Iedereen in Nederland heeft wel gehoord van Formule 1 en de meeste zijn niet bang om een wedje te leggen tijdens deze wedstrijden. Onze Nederlandse Max Verstappen is een van de grootste redenen van het huidige succes van Formule 1 in Nederland en daarom z.
Lees verder..


Het dragen van een goede beha is belangrijk tijdens het hardlopen
Ben je iemand die veel sport en veel gaat hardlopen dan is je sportoutfit belangrijk. Dat geld voor de bovenkleding maar ook voor de kleding die je eronder draagt. Tijdens het hardlopen kan je kleding gaan knellen. En met de goede kleding zal dat niet geb.
Lees verder..


Hardlopen of roeien, wat is het beste voor jou?
Iedereen begint het nieuwe jaar met goede voornemens en sporten hoort daar erg vaak bij. Er zijn verschillende fitnessapparaten die je kan aankopen om van thuis uit aan je conditie te werken. Meestal wordt er echter voor een loopband of een roeitrainer ge.
Lees verder..


Boeiende hardloop en wandelroutes maak je zelf
Meer dan ooit verlangen we ernaar om leuke buitenactiviteiten te ondernemen. Zo langzaamaan zie je de verschillende wandel- en hardloop kalenders weer vollopen. Daarbij is het belangrijk om ook weer je loop- of wandeloutfit de komende tijd op orde te bren.
Lees verder..


Hoe je workouts te starten na de vakantie
Tijdens het vakantieseizoen kunnen alle heerlijke gerechten, die aan te pas komen bij de verschillende festiviteiten, het voor mensen best moeilijk maken om op schema te blijven met hun dieet en trainingsroutine.  Als je jezelf hebt laten gaan en fl.
Lees verder..


Regelmatig vergelijken loont de moeite
Hoewel hardlopen je passie is en je bereid bent om hier regelmatig in te investeren, ben jede laatste tijd steeds meer geneigd om alle kosten die je maakt eens op een rijtje te zetten.Voordat je het weet besteed je maandelijks een flink bedrag aan je hard.
Lees verder..


Wanneer draag je welke Polsbrace?
Je draagt een polsbrace als er sprake is van een fractuur of kneuzing van de pols maar ook bij blessure en/of overbelasting. Welk type pols brace je het beste kunt dragen, is afhankelijk van de oorzaak of de noodzaak van het dragen van de polsbrace. Waar.
Lees verder..


Hoe gebruik je je energie optimaal tijdens hardlopen
Tijdens het hardlopen verbruik je veel energie. Doe je dat in wedstrijd of als liefhebber tijdens een marathon dan leidt een goede verdeling van die energie tot een optimaal resultaat. Ventilatie Eigenlijk valt de energiehuishouding van het lichaam te v.
Lees verder..


Ga je als hardloper wel altijd goed verzekerd op pad
Je denkt er vanzelfsprekend niet dagelijks bij na of je als hardloper wel goed genoeg verzekerd bent. Ga je regelmatig met een groep vrienden op pad om recreatief of in wedstrijdverband een tocht te lopen dan is het belangrijk om te kijken of dat altijd v.
Lees verder..


De eerste stap naar een goede conditie begint vandaag
Ondanks dat er in de media veel te lezen is over de corona-kilo’s die er aan vliegen, zijn er aan de andere kant hoopvolle berichten dat veel Nederlanders in deze tijd zijn gaan wandelen. Vaak is wandelen ook de eerste aanzet om te gaan hardlopen. .
Lees verder..


Hardlopen doe je in de koude winter thuis op een loopband
Als hardloper is het belangrijk om constant en continu te blijven trainen. Dit is niet alleen noodzakelijk om je motivatie te behouden, maar ook om je conditie op pijl te houden. Echter, aangezien we steeds verder de winter ingaan, wordt het weer ook stee.
Lees verder..


Hoe stel je een comfortabel hardloopoutfit samen?
Hardlopen, een fijne sport die veel mensen uitoefenen. Door heel Nederland worden er gedurende het jaar hardloopwedstrijden georganiseerd. Hier moet je natuurlijk ook voor trainen. Tijdens het hardlopen wil je het liefst kleding aan die lekker en comforta.
Lees verder..


Is je verzekering nog wel in optimale conditie
Als hardloper doe je er alles aan om in een optimale conditie te raken. Train je voor een hele of halve marathon dan ben bereid je je daar al een lange tijd van te voren op. Je maakt trainingsschema’s, je let op je voeding en zorgt dat je materiaal .
Lees verder..


Loop je op dure hardloopschoenen echt harder?
Op de middelbare school lopen de kids het liefst hard met sneakers van een bekend en vooral duur merk. Maar het is maar de vraag of je met verschrikkelijk duur schoeisel altijd harder zult lopen. Hoe hard je loopt hangt natuurlijk of van allerlei factoren.
Lees verder..


Kies een goede behandeling voor je hardloopblessure
Als hardloper heb je een aardige kans dat je te maken krijgt met een aantal specifieke blessures. Hielspoor, achillespeesontsteking, lopersknie, heupklachten en springersknie zijn voorbeelden van hardloopblessures die vaak voorkomen. Het is belangrijk om .
Lees verder..


De 3 beste marathons in de Verenigde Staten van Amerika
Dit 42,195 kilometer lange evenement, dat geïnspireerd is op de verhalen over de slag bij Marathon in de 5e eeuw voor Christus, is een van de beroemdste en bekendste Olympische sporten sinds het officieel onderdeel werd van de Spelen van Athene in 18.
Lees verder..


Hoe train je effectief op een loopband?
Hardlopen kan zo heerlijk zijn. Lekker buiten door de bossen, of door de stad langs de terrasjes lopen. De mooie omgeving, de frisse buitenlucht, je kunt er daarna weer even tegenaan. Alleen is er een dingetje dat soms roet in het eten gooit, het weer. Da.
Lees verder..


Tips om tot rust te komen na een lange duurloop
Een groot stuk gelopen? Met deze thee kom je weer tot rust Heb je een groot stuk gelopen? Dan kan thee drinken je helpen om je lichaam weer in een ontspannen setting te krijgen. Niet alleen groene thee is hier geschikt voor, maar nog vele andere soorten .
Lees verder..


Sportarmband: wel of niet doen?
Best veel mensen kiezen tegenwoordig voor extra ontspanning en afleiding tijdens het hardlopen. Bijvoorbeeld door te luisteren naar muziek, een podcast of naar actieve begeleiding van een hardloopprogramma. Niet alleen kan dit nuttig zijn, maar het helpt .
Lees verder..


Is hardlopen een goedkope sport? Dit kost hardlopen
De leefstijlmonitor van het CBS laat zien dat hardlopen of joggen de populairste sport is na fitness. Ongeveer 10 procent van alle Nederlanders loopt wekelijks een rondje. Je hebt maar weinig nodig om te starten met lopen. Maar wat kost hardlopen nou prec.
Lees verder..


Maak uw hardloopevents online zichtbaar met deze SEO tips
U wilt dat uw hardloop evenement vol zit met uw beoogde bezoekers. U wilt dat ze de tijd van hun leven hebben en blijven opdagen bij toekomstige hardloopevents. Dit is alleen mogelijk als u het evenement met succes op de markt brengt voor een publiek dat .
Lees verder..


Met deze auto's ga jij heerlijk ontspannen naar wedstrijden
Een goede voorbereiding is het halve werk. Jij wilt lekker ontspannen aankomen bij een hardloopwedstrijd, zodat je tijdens de wedstrijd alles kunt geven. Met deze auto's kom jij in alle rust aan bij de wedstrijd. Bekijk van tevoren alvast de route naar jo.
Lees verder..


Zet je laptoptas liever even opzij en ga hardlopen
De dagen met zon zijn er weer en ook de terrassen zijn weer open. Met andere woorden; alles wijst er op dat het een mooie zomer gaat worden. En dat is precies de reden waarom je je werk af en toe even opzij moet leggen om tijd te maken voor jouw zomerfigu.
Lees verder..


3 sportieve tassen voor bidon, banaan en hardloopkleding
Hardlopers nemen zo min mogelijk met zich mee, maar voor een hardloopwedstrijdje is dat anders. Dan sjouwen ze vooraf vaak zoveel kleding mee dat een passende sportieve tas geen overbodige luxe is. We inspireren je hier met een aantal geschikte exemplaren.
Lees verder..


De mooiste hardlooproutes in Nederland
In tijden waarin we ons met name in onze eigen vertrouwde omgeving bevinden kan de sleur er nog wel eens in komen. Dat geldt ook voor het standaard hardlooprondje dat je wekelijks meerdere keren aflegt. Hoog tijd om de hardloopschoenen eens op een hele an.
Lees verder..