zondag 20 september 2020

Hondsrun 2020

Afgelast!
Noordlaren, gemeente Haren (GR)

3 km - 6 km - 9 km - 12 km

Een professioneel trainingsschema? Download hier!


Organisator? Klik hier!

Sneller en makkelijker hardlopen? ?
Schrap een groot deel van jouw lange duurlopen en vervang deze door trainen op souplesse! Sneller en met meer plezier hardlopen!Lees hier meer over deze unieke methode die tientallen Nederlandse records opleverde.

Deze loop is afgelast!

Let op: Het loopevenement Hondsrun 2020 is inmiddels verlopen.

Zondag 20 september 2020 vindt de 6e Hondsrun plaats bij het Noordlaarderbos vanuit het Natuurvriendenhuis “De Hondsrug” (Nivon). Voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden is dit bij uitstek de kans te genieten van een sportief evenement, waarop de beleving van sport in een aantrekkelijke en inspirerende omgeving voorop staat. Ook als voorbereiding voor de 4 Mijl is dit evenement een goede voorbereiding.
Het Noordlaarderbos is gelegen in het prachtige Unesco Global Geopark De Hondsrug tussen het Stroomdal van de Drentse Aa en het Hunzedal welke gevormd zijn gedurende de laatste drie ijstijden.
Het is een half verhard parcours (schelpenpad en 500 m hard zand) die vanuit Natuurvriendenhuis “De Hondsrug” begint en waar ook de finish is. De Hondsrun wordt een vast jaarlijks terugkerend evenement dat je niet wilt missen. Een mooie omgeving en enthousiaste vrijwilligers die bij het parcours van 3 km ondersteunen zorgen voor een plezierig loopevenement.
Waar:
Aan de duinweg nr 6, 9479 TM te Noordlaren ligt het Natuurvriendenhuis “De Hondsrug”. Wanneer er geen parkeergelegenheid meer is op de parkeerplaats kan men de auto parkeren langs de Duinweg vlak bij de parkeerplaats. Voorkeur heeft het parkeren bij de parkeerplaats aan de Polseweg.
Overnachting:
Overnachting is mogelijk door te boeken voor een kamer of bed. Via de www.natuurvriendenhuisdehondsrug.nl is de link voor een boeking te vinden en bij voldoende ruimte kan een kamer worden aangeboden.Inschrijven en tijdstip start:
Inschrijven kan op de dag zelf, waarbij de inschrijftafel binnen is aangegeven. Tussen 10.30 en 11.30 kan men zich inschrijven. De start is om 12.00 uur voor de ingang van het parkeerterrein. Het Start en Finishdoek dat hangt boven de ingang naar het parkeerterrein geeft aan vanwaar het zeer gewaardeerde evenement gaat beginnen.

Kosten deelname:
De deelname per persoon bedraagt € 5,-- , bij inschrijving ontvangt u het Startnummer met spelden voor bevestiging aan voorkant. Een herinneringsmedaille wordt uitgereikt bij binnenkomst na het afleggen van de gewenste afstand.
Het parcours:
Het parcours is een ronde van 3 km, waarbij deelnemers voor 6, 9 of 12 km hun rondes kunnen vervolgen. De maximumafstand bedraagt 12 km.
Informatie:Voor meer informatie kan u contact opnemen met Marcel Wetsteijn, 0627432803 of per email op m.wetsteijn@ziggo.nl.


Ga naar de website van dit evenement.
Train slimmer, leuker en effectiever voor het loopevenement Hondsrun 2020.
Kijk hoe je lichter, slimmer en leuker traint en betere hardlooppresaties kunt realiseren en blessures kunt voorkomen:

Er zijn meer dan 70 Nederlandse records behaald met deze methode! Ook uitstekend voor beginnende hardlopers! Lees verder over het Duurloopmisverstand

De uitslagen van het loopevenement Hondsrun 2020 zijn hier te vinden.
Indien beschikbaar via Uitslagen.nl.