Is je verzekering nog wel in optimale conditieAls hardloper doe je er alles aan om in een optimale conditie te raken. Train je voor een hele of halve marathon dan ben bereid je je daar al een lange tijd van te voren op. Je maakt trainingsschema’s, je let op je voeding en zorgt dat je materiaal en kleding goed verzorgd zijn. De voorbereiding op zo’n bijzondere prestatie is meestal het halve werk.

Conditie

Het vergt een hele aanpak om je conditie op het gewenste peil te krijgen. Start je als nieuweling of amateur met als doel een halve of hele marathon te lopen dan is het zaak om je goed te oriënteren hoe je dat het beste kunt gaan doen en welke hardloopspullen je nodig hebt..

Als eerste kun je kijken of er in de buurt een loop- of trimgroep is met een deskundige coach die je kan helpen om je doelstellingen in beeld te brengen. Hoewel je bij een marathon hoofdzakelijk op jezelf bent aangewezen is het motiverend als je een paar lotgenoten weet te vinden die ook hetzelfde doel hebben. Zo kun je elkaar motiveren om door te gaan. En zit je een keer in een dipje dan trekken je hardloop collega’s je door het dal heen. Wat is er mooier dat je hele groep uiteindelijk die ene marathon gaat uitlopen. Dat geeft beslist enorm veel voldoening.

Voorbereiding

Ben je echt fanatiek om je gestelde doel te halen, dan let je goed op je voeding en is het handig dat je je laat begeleiden door een sportarts of sportmasseur. Eigenlijk kun je het vergelijken met een auto. Deze moet ook regelmatig onderhouden worden en wanneer iets ouder de jaarlijkse APK ondergaan. Dan komen er toch soms wat gebreken aan het licht. Loop je te hard van stapel dan kun je geblesseerd raken. Bij verkeerd gebruik van een auto kan deze beschadigd raken en zal gerepareerd moeten worden. Heb je een goede autoverzekering dan zijn de kosten gedekt. Daarom is het raadzaam om regelmatig autoverzekeringen te vergelijken zodat je veilig en zonder stress de weg op kunt gaan. Zo is het ook met hardlopers. Ga goed voorbereid en goed getraind je uitdaging aan zodat je uiteindelijk zonder blessures de eindstreep kunt behalen.

Locatie

Omdat we nu weer veel thuis moeten werken is het makkelijk om je dagelijkse training in te plannen. De tijd die je anders onderweg was naar kantoor kun je nu mooi elke dag gebruiken om je trainingsrondjes af te leggen. Maak hiervoor een trainingsschema die je duidelijk zichtbaar ophangt. Zo wordt je er steeds aan herinnert waar je mee bezig bent en welk doel je voor ogen hebt. Heb je eenmaal het ritme en regelmaat te pakken en ga je ook wekelijks met je loopgroep trainen, dan kan toch een zekere verveling toeslaan. Als je steeds hetzelfde rondje of dezelfde route loopt heb je het uiteindelijke wel een keertje gehad. Kies daarom regelmatig voor een nieuwe omgeving zodat je onderweg ook kunt genieten van de natuur en de afwisselende omgeving. Ga vandaag nog de uitdaging aan zodat je uiteindelijk in topconditie de marathon kunt volbrengen en juichend over de finish gaat.